CRVENA ZVEZDA DOČEKUJE FENER: Odbrana i maksimalna požrtvovanost recept su za novu pobedu!

Radonjić
abaliga.com

U susret još jednoj košarkaškoj svečanosti, trener Crvene zvezde Dejan Radonjić najavljuje žestoku borbu u meču protiv Fenerbahčea.

 

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju u četvrtak ekipu Fenerbahčea u utamici 17.kola Evrolige.

Tursku ekipu će dočekati sjajna atmosfera odavno rasprodatog Pionira, a kako i pred nekoliko prethodnih epskih duela našeg šampiona u eliti, trener Dejan Radonjić najavljuje žestoku borbu do poslednjeg zvuka sirene:

– Očekuje nas nova utakmica protiv Fenerbahčea, tima koji je u odnosu na prošlu sezonu napravio samo jednu izmenu, a igrali su finale Evrolige i osvojili sve ostalo. Predvodi ih najbolji trener Evrope, i zbog svega toga Fenerbahče je u sutrašnjem meču favorit. U prvoj utakmici u prvom delu sezone lako su nas pobedili. Zbog svega toga, moramo da odigramo bolje, na vrlo visokom nivou, kako bi parirali protivniku. Zdravstveno stanje u timu je dobro i izlazimo na tu utakmicu sa željom da odigramo dobro pred punom dvoranom – reči su trenera Radonjića pred sutrašnji duel.

Trener crveno-belih je mudro prebacio breme favorita na protivničku stranu i naveo da njegovi puleni moraju da odigraju preko granica svojih mogućnosti kako bi došli u priliku da zaprete Fenerbahčeu:

– Moramo da odigramo iznad svojih mogućnosti, protivnik je toliko kvalitetan i ispunjen na svim pozicijama, a sada je i kompletan. Cilj je da igramo dobru odbranu, da kontrolišemo skok, da dobro trčimo, i imamo dobar napad, kako bi uopšte imali svoju šansu – rekao je trener Radonjić a preneo zvanični sajt kluba.

Na drugoj strani, šampion Turske sa posebnim motivom dolazi u srpsku prestonicu. Predvodi ga najbolji trener Evrope, a jedan od igrača koji je tokom karijere mnogo puta zagorčao život zvezdašima veruje da tim iz Istanbula ima snage za trijumf na vrelom gotovanju:

– To je poseban meč za srpske igrače. Prošle godine smo igrali 8. januara što je blizu našem Božiću, a ove igramo pred Srpsku novu godinu, koja je u petak. Dobar je trenutak za meč sa njima. Zvezda je u odličnoj formi, dvorana je puna čak i kada ne igra ovako dobro, ali se sada bori za plej-of pa će navijači biti još glasniji. Srpski navijači su fantastični, neverovatni. Prate svoj klub i kada igra loše i kada mu ide dobro – rekao je Bogdan Bogdanović za zvanični blog Evrolige, a preneo B92.

Mnogi članovi kluba sa Bosfora prate zbivanja u srpskom sportu, s obzirom da su neki od njih afirmaciju stekli u nekom od beogradskih velikana:

– Mnogo nas je živelo u Beogradu, Jan Veseli ima i devojku iz Srbije, ne živi tamo ali često ide u posetu. Pero Antić je živeo nekoliko godina, Željko Obradović, Nikola Kalinić i ja živimo tamo. Ovo je poseban trenutak za nas i vrlo smo uzbuđeni. Naravno, sve vreme pričamo o Zvezdi i Partizanu. Nije 50-50, Željko, Jan, asistent Vladimir Androić i ja smo partizanovci, a Pero, Kalina i kondicioni trener Predrag Zimonjić zvezdaši. Svaki put kada pobedi naš tim, pričamo o tome drugoj grupi. To je normalno, kao i u svakoj zemlji. Dobro, mi idemo malo dalje – kaže Bogdanović.

Utakmica Crvena zvezda – Fenerbahče igra se u četvrtak od 20.45