Crvena zvezda preko MZT-a do drugog mesta tabele, Cirbes najefikasniji u ekipi

Crvena zvezda
Beta

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas u Hali Pionir MZT iz Skoplja sa 92: 79 (29:18, 19:22, 30:13, 14:26) u poslednjoj utakmici 22. kola Jadranske lige, i tako se izjednačili sa Cedevitom na drugom mestu tabele.

 

Zvezda i Cedevita sada imaju po 16 pobeda i dele drugo mesto tabele, četiri kola pre kraja ligaškog dela takmičenja. Zagrebačka ekipa ima bolji skor u odnosu na Beograđane.

Najefikasniji u ekipi Zvezde večeras je bio Maik Cirbes sa 28 poena i 11 skokova, dok je Vasilije Micić postigao 12 poena, uz 10 asistencija.

U ekipi MZT-a istakao se Uroš Luković sa 20 poena i devet skokova , a Marko Luković je dodao 17.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić za meč sa MZT-om u ekipu nije uvrstio Amerikanca Kvinsija Milera, a manju minutažu imao je Stefan Jović, dok je Tarens Kinsi utakmicu presedo na klupi, kako bi se odmorili za predstojeći meč Evrolige sa Darušafakom.

I pored odsustva nosilaca igre Zvezde, domaćin je dobro počeo utakmicu. Izuzetno raspoložen na samom početku meča bio je Marko Tejić, koji je postigao pet od prvih sedam poena. Zvezda je posle četiri minuta igre po prvi put na meču stigla do dvocifrene prednosti (13:2), pa je trener gostiju Aleksandar Jončevski zatražio tajm-aut.

MZT se nakon kraće pauze konsolidovao, ali ipak igrači makedonske ekipe nisu u tim trenucima nisu imali rešenje za Vasilija Micića i Maika Cirbesa, koji je prvu četvrtinu završio sa 12 poena i bez promašaja iz igre.

Gosti su na početku druge četvrtine zaigrali nešto bolje u odbrani, dok su u napadu “proradili” organiztor igre Marko Ljubičić i Uroš Luković. MZT je nakon tri minuta igre prišao na pet poena zaostatka (31:26), pa je Radonjić morao da zatraži tajm-aut.

Ipak, u tim trenucima tajm-aut nije doneo rešenje, pa su gosti prišli na posed zaostatka (33:30). Radonjić je nakon toga na parket vratio startnog plejmejkera – Micića, koji je pokrenuo crveno-bele i do poluvremena vratio crveno-bele na “plus” osam (48:40).

Treća četvrtina pripala je u potpunosti Crvenoj zvezdi. Igra u odbrani je potignuta na viši nivo, dok je u napadu bio veoma dobar protok lopte, uz mnoštvo atraktivnih poteza, a igru su u tim trenucima nosili Branko Lazić, Cirbes i Nemanja Dangubić.

MZT u tim trenucima nije mogao da zaustavi raspoložene košarkaše Crvene zvezde, pa je tako je prednost crveno-belih rasla kako je utakmica odmicala. Zvezda je na početku poslednje deonice vodila sa 78:53. Ipak, gosti iz Makedonije su u finišu meča smanjili zaostatak na 11 poena (82:71), ali to je bilo sve što je tim Aleksandra Jončevskog uspeo da uradi do kraja susreta. Meč je završen “trojkom” Cirbesa uz zvuk sirene.

Utakmica u Hali Pionir pred oko 2.000 gledalaca počela je minutom ćutanja zbog nedavno preminulog nekadašnjeg košarkaša crveno-belih Veska Pajovića.

Crvena zvezda se ovom pobedom vratila na treće mesto na tabeli sa skorom od 16 trijumfa i šest poraza, dok je MZT na deobi sedmog mesta sa devet pobeda iz 22 utakmice.

Crveno-beli će u četvrtak od 19.30 gostovati u Istanbulu Darušafaki u utakmici Grupe E Top 16 faze Evrolige.