Crvena zvezda proslavila 23 godine od osvajanja Kupa evropskih šampiona

U četvrtak 29. maja, u "Zvezda Lounge Baru", održan je koktel povodom 23. godišnjice od Zvezdinog osvajanja titule prvaka Evrope, odnosno osvajanja 26. titule prvaka države.

Prisutnima se obratio predsednik Crvene zvezde, i jedan od tvoraca zlatne generacije, Dragan Džajić.

– Na današnji dan pre 23 godine doneli smo najveću radost u istoriji kluba i svake godine ćemo to obeležavati, bar dok ne budemo ponovo prvaci Evrope, a nadam se da će i taj dan nekada doći. Ovaj datum ne sme nikada da se zaboravi, a danas je još veća draž jer ujedno proslavljamo i tutulu prvaka države. Čestitam pre svega fudbalerima, treneru Slaviši Stojanoviću i svima u upravnom odboru koji su pomogli da dođemo do ovog uspeha. Ovu titulu šampiona, kada se osvrnemo na sve kroz šta smo prošli, je možda bilo podjednako teško osvojiti kao i pehar iz Barija – rekao je Džajić, koji se zahvalio svima koji su došli, i istakao da su svi iz zlatne generacije bili pozvani na koktel, i da je većina fudbalera čestitala Zvezdi na osvojenoj tituli.

Kapiten Crvene zvezde Nenad Milijaš rekao je da je uspeh iz 1991. godine doneo veliku sreću navijačima tog kluba i dodao da je njegova ekipa ove sezone ospunila cilj osvajanjem šampionske titule, prve posle šest godina.

– Svi znamo koliko su nam tada sreće doneli… Svima nama u klubu je ovo bila teška i naporna sezona i uspeli smo da dođemo do cilja koji se dugo čekao – rekao je Milijaš.

Zvezda je 29. maja 1991. godine u finalu Kupa šampiona, na stadionu Sveti Nikola u Bariju posle penala pobedila Olimpik iz Marseja i postala šampion Evrope.