Crvena zvezda u moru problema – Pečnik kap sreće

Ako se po jutru dan poznaje... Crvena zvezda je ostala bez učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a u opasnosti je da doživi novi udarac zbog kršenja finansijskih propisa. Sve u svemu, neće ovo biti idealan početak sezone za crveno-bele.

U slučaju da Zvezda uskoro ne izmiri obaveze prema pojedinim bivšim igračima i klubovima od kojih je kupovala fudbalere i nije ih platila, ostaće bez prava da registruje novajlije za utakmicu prvog kola Super lige.

Manje su šanse da šef stručnog štaba Nenad Lalatović ima na raspolaganju pojačanja u subotu protiv niškog Radničkog, što je nedvosmisleno pokazala i odluka da u generalnoj probi sa prvoligašem iz Borče isproba samo licencirane fudbalere iz prošle sezone.

Kap sreće u moru problema za Lalatovića predstavlja činjenica da Nejc Pečnik nije raskidao ugovor kad je nameravao da napusti Crvenu zvezdu, pa se ne svrstava u grupu novajlija i biće najveći adut na premijeri. Protiv BSK-a je potvrdio da nije u problemu što je propustio većinu treninga, bio je najbolji na terenu i strelac dva gola.

I u slučaju da zabrana registracije igrača ostane na snazi, Crvena zvezda može da sastavi respektabilan tim. Darko Lazović, Nenad Milijaš, Nejc Pečnik, Aleksandar Kovačević, Savo Pavićević, Nikola Mijailović i Marko Petković dali su veliki doprinos na šampionskom putu.

Od osam novajlija, prema viđenom u završnom delu priprema u Sloveniji, za mesto u prvih 11 za prvo kolo izborili su se jedino Nenad Gavrić i Bogdan Planić. Miloš Bosančić je još nespreman, Đorđe Despotović ima status prve rezerve u napadu, Daniel Avramovski tek treba da se dokaže…

Lalatović može da se osloni u subotu i na omladinske reprezentativce Srbije. Minutažu bi mogli da dobiju Luka Jović, Marko Grujić, Mihailo Ristić, Vukašin Jovanović, Milan Jokić i Miloš Stojanović.