‘Crveni’ čekaju titulu! Sterling vodio Liverpul do pobede

Fudbaleri Liverpula uz dosta muke na kraju su ipak predvođeni danas odličnim Rahimom Sterlingom uspeli da savladaju Norič sa 3:2 (2:0) i tako priđu još korak bliže osvajanju titule.

Već posle 11 minuta „crveni” su imali dva gola predsnoti posle prelepog gola Sterlinga i 30. pogotka Luisa Suareza kojem je asistirao mladi reprezentativac Engleske. Tada se činilo da će Liverpul lako doći do nova tri boda, ali zebnju u krv navijača ovog kluba u 54. minutu vratio je Huper koji je posle očajne intervencije Minjolea sproveo loptu u gol ekipe Brendana Rodžersa.

Ponovo je Sterling vratio dva gola predsnoti gostima pogotkom u 62. minutu kada je najpre presekao jednu loptu na centru, a potom u solo prodoru sam završio akciju uz pomoć defanzivca Noriča Majkla Tarnera kojeg je zakačila na putu ka golu. Ipak, Snodgras je u 77. minutu ponovo približio „kanarince” na samo gol zaostatka, ali to je bilo sve od domaćeg tima koji je mogao do boda da je Volfsvinkel uspeo da savlada Minjolea.

Liverpul posle ovog meča ima čak pet bodova više od drugoplasiranog Čelsija i devet više od Mančester Sitija koji ima i dve utakmice manje. Sa druge strane Norič je na samo dva boda od opasne zone odnosno za vrat im duvaju sve tri ekipe koje su ispod crte – Kardif, Fulam i Sanderlend.