‘Crveni đavoli’ pregazili Liverpul: Čudesni De Hea začarao mrežu za pobedu Junajteda u velikom derbiju

Fudbaleri Mančester junajteda savladali su Liverpul sa 3:0 (2:0) u meču 16. kola engleske Premijer lige.

Ako u fudbalu postoji ocena ”10” za golmana, onda ju je danas zaslužio golman Junajteda De Hea. Španac je do ludila dovodio igrače Liverpula, a ponajviše Sterlinga i Balotelija, kojima je odbranio čak sedam zicera.

Srpski reprezentativac Lazar Marković dobio je šansu da u velikom engleskom derbiju zaigra od 68. minuta kada je zamenio Morena. Najzapaženiji potez Srbin je izveo u 82. minutu kada je lepo asistirao Baloteliju, a De Hea je Italijanu odbranio na maestralan način iako su bili u situaciji „jedan na jedan”.

Na pri gol na meču čekalo se 12 minuta. Valensija je odlično prevario protivnika na desnom krilu, potom pronašao Runija koji je sa ivice šesnaesterca plasirao loptu iz leđa nemoćnog Džonsa – 1:0.

Drugi gol za Junajted, kojeg postigao Huan Mata u 40. minutu, bio je i više nego sporan. Naime, španski vezista bio je u ofsajdu kada je svom timu obezbedio solidnih 2:0.

De Hea je senzacionalnom intervencijom sprečio povratnika na teren Marija Balotelija da smanji rezultat, što su njegovi saigrači iskoristili i 20 minuta pre kraja dotukli rivala pogotkom Van Persija posle dodavanja Mate za konačnih 3:0.

Posle nove pobede u nizu, Junajted je treći na tabeli sa 31. bodom, osam manje od vodećeg Čelzija. Sa druge strane, Liverpul je na devetoj poziciji i ima 21 bod.