Crveno-bela akcija ‘TROJKA ZA POMOĆ’: Tejić i Rebić kao porodični saradnici

Kao što je već poznato svaka trojka crveno-belih košarkaša na evroligaškim utakmicama na domaćem terenu vrednuje se sa 3.000 dinara u proizvodima K plus, a prva donacija je već uručena Domu za smeštaj osoba sa smetnjama u mentalnom razvoju Kulina, tokom finalnog turnira Kupa i Nišu.

 

foto: kkcrvenazvezda.com

Društveno–odgovorna akcija pod nazivom TROJKA ZA POMOĆ još jednom je dobila potvrdu da je pun pogodak.

Ovog puta doniran je Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine  u Zvečanskoj.

Naime, na utakmici sa berlinskom Albom izabranici Dejana Radonjića pogodili su čak 11 trojki, a donaciju u iznosu od 33.000 dinara Unicef je preusmerio Domu u Zvečanskoj odnosno njihovom projektu „Porodični saradnik“.

Ovom donacijom biće pokriveno 11 porodica koje su u teškoj materijalnoj situaciji i zaista dugujemo veliku zahvalnost Crvenoj zvezdi, IDEA, Unicefu i fondaciji Novaka Đokovića na pomoći. Projekat „Porodični saradnik“ postoji već dve godine i organizovan je sa ciljem podrške biološkoj porodici kako bi se razvili njeni kapacatiteti, poboljšali uslovi njihovog života i razvili neki novi načini suočavanja sa sveopštom krizom – rekao je Kosta Gajić socijalni radnik Doma u Zvečanskoj, prenosi klupski sajt.

Prvotimci Crvene zvezde Telekom Marko Tejić i Nikola Rebić družili su se sa mališanima, ali i razgovarali sa njihovim roditeljima, a pravo oduševljenje je nastupilo kada su svi zajedno zaigrali košarku. S obzirom na to koliko su mališani i njihovi roditelji pokazali entuzijazma za igru pod obručima oni će biti specijalni gosti na jednoj od narednih utakmica Zvezdinih košarkaša.

Ovde nije samo reč o materijalnoj pomoći, već i o spoznaji da neko misli i brine o ovim ljudima. Ovakvim akcijama prepoznaje se napor koje ove porodice čine kako bi ostale zajedno i ovo je samo jedan od načina da se prepozna i vrednuje sav njihov napor i sve ono što rade da bi kao porodica ostali na okupu. Mislimo da je to jako važno – poručio je Gajić.

U naprednom periodu donacije iz akcije TROJKA ZA POMOĆ biće dodeljene Specijalnoj Olimpijadi i Institutu za majku i dete.