Crveno-bela ekspedicija gostuje u Vitoriji, Zvezda protiv Laborala za treću evroligašku pobedu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u četvrtak od 20 časova i 30 minuta igraju protiv Laboral Kuće u Vitoriji u okviru petog kola Evrolige.

Zvezda je prošle sezone oba puta savladala Laboral Kuću, a sa istim ciljem izabranici Dejana Radonjića i ovog puta idu u Vitoriju, ali strateg crveno-belih s razlogom ističe da bi pobeda u ovom meču bila ravna podvigu:

– Laboral je u odnosu na ekipu iz prošle sezone zadržao mali broj igrača, a u timu su ostali nosioci igre. Napravili su dosta promena dovodeći kvalitet, iskustvo, ali i potencijal. To je klub sa uvek velikim ambicijama, što sigurno potvrđuje nedavno potpisivanje ugovora sa Sašom Vujačićem. Tu su Ertel, plejmejker koji jedan od najtraženijih igrača na toj poziciji u Evropi, Perkins koji poseduje veliko iskustvo. Na spoljnim pozicijama osim već pomenutog Vujačića koji je došao iz NBA lige, tu je San Emeterio, Orlando Džonson, ali i Bertans, koga jako dobro poznajemo. Na centarskoj liniji su odlični Hamilton, Ajverson iz Bešiktaša… Samo da nabrojimo imena, pa je jasno o kakvom se kvalitetu radi. Ono što posebno treba istaći da oni nemaju poraz na svom terenu u Evroligi – rekao je Radonjić.

Nemanja Dangubić je istakao da je ekipa u duelu sa Solnokom pokazala karakter i da se izdigla posle poraza od Olimpijakosa, a o duelu sa Laboral Kućom je rekao:

– Očekuje nas veoma težak zadatak. Pred nama je još jedan važan meč protiv veoma dobre ekipe koja je u dobroj formi. Doveli su još jednog igrača na spoljnoj liniji tako da je to još jedan kvalitet više za njih. Sigurno ćemo se dobro spremiti za ovaj meč i ako odigramo onako kako znamo, pre svega u odbrani, i uz energiju koju smo imali tokom većeg dela sezone, mislim da možemo da dođemo do veoma važne pobede za nas. Daćemo sve od sebe da dobijemo taj meč – rekao je Dangubić.

Obe ekipe u dosadašnjem toku Evrolige imaju po dve pobede i poraza. Beogradski klub je u prethodnom kolu poražen od Olimpijakosa u Areni sa 62:57, dok je Laboral Kuća izgubila na gostovanju Valensiji (79:69).

Evroliga, Grupa D (sve utakmice igraju se u četvrtak):

18.00 Neptunas – Valensija

20.30 Laboral Kuća – Crvena zvezda

20.45 Olimpijakos – Galatasaraj

Tabela: Olimpijakos 4-0, Galatasaraj 2-2, Crvena zvezda 2-2, Laboral Kuća 2-2, Valensija 1-3, Neptunas 1-3.