Crveno-bela slatka osveta! Beograđani demolirali Zagrepčane, Cibona – Crvena zvezda 64:88

U okviru drugog kola ABA lige u Zagrebu su prvi meč odigrali Cibona i Crvena zvezda, a gosti su ubedljivo slavili 64:88 (11:26, 17:25, 19:27, 17:10)

Još jedna fantastičan utakmica Crvene zvezde, koja je i ove nedelje upisala rutinsku pobedu i tako zabeležila odličan start u novoj sezoni ABA lige. Posle Levskog, pala je i Cibona.

U dominantnom meču crveno-belih, Zvezda je još jednom potvrdila da joj predstoji uspešna sezona. Već u prvoj četvrtini izabranici Dejana Radonjića stavili su do znanja protivniku da iz Zagreba neće otići pognutih glava. Na poluvremenu su Beograđani imali prednost od 23 poena, a u nastavku su to i održavali i sigurnom igrom priveli meč kraju.

Najava i tok meča:

Zvezda je na startu sezone bila ubedljiva protiv Levskog, dok je šampion Cibona poražena od Olimpije.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić istakao je da će utakmica sa hrvatskim timom biti veliko iskušenje za njegove košarkaše.

– Duel sa Cibonom na njenom terenu biće veliko iskušenje za našu mladu ekipu. Ipak, očekujem da ćemo kroz još jedan težak meč nastaviti da gradimo tim – rekao je Radonjić.

Tok meča pratite UŽIVO na našem portalu…

Prva četvrtina: Cibona – Crvena zvezda 11:26

Početak meča nije bio previše atraktivan. Mogli smo da vidimo mnogo grešaka sa obe strane. Dosta izgubljenih lopti, pa se do prvog poena čekala skoro minut i po. Marjanović je postigao prve poene za crveno-bele, a ubrzo su Beograđani napravili i seriju od 6:0. Nakon toga, Cibona je malo bolje organizovala napade i uspela da veže mini seriju od 4:0 i tako se približi rivali – 4:6.  U nastavku smo videli dosta sigurniju igru gostujuće ekipe, a trojkama Lazića i Kalinića, Zvezda je otišla na „+8” (6:14). Nastavila je Zvezda sa poenima, koševima Lazića, Markusa, Marjanovića i Kalinića minut do kraja prve četvrtine crveno beli su imali prednost od 12 poena (10:22).

U samom finišu videli smo prelepo i atraktivno zakucavanje Kalinića za novu najveću prednost 11:24.

Prva četvrtina završena je rezultatom 11:26 u korist Beograđana.

Druga četvrtina: Cibona – Crvena zvezda 17:25

Prve poene na ovom meču postigao je i Stefan Jović (11:28). Zvezda je nastavila sa odličnom igrom i na startu druge deonice zabeležila seriju od 6:0. Cibona je bila bez koša čitavih dva minuta. Uspeli su Hrvati da smanje na 15:36, ali i ne da zaustave furiozne Beograđane.

Crveno-beli su konstantno održavali prednost, ali je sredinom druge četvrtine Cibona vezala seriju, pa je trener Dejan Radonić zatražio tajm-aut (22:41). Viđeni su problemi u napadu Crvene zvezde, nekoliko nerealizovanih napada dozvolili su Ciboni da se, koliko je to moguće, rezultatski vrati u igru, Ipak, domaćini nisu mnogo iskoristili šanse koje im protivnik davao. Tomislav Gabrić pogodio je dugo čekanu trojku za Cibonu (26:44). Uz malo slabiju igru Zvezda je privela kraj ove deonice, iako rezultat tako nešto ne potvrđuje – 28:51. Ipak i dalje ubedljivi Beograđani sa lakoćom odlaze na odmor.

Treća četvrtina: Cibona – Crvena zvezda 19:27

Ni početak drugog poluvremena nije promenio stanje na parketu. Markus Vilijams nastavio je da briljira i to bez mnogo muke. Sjajni plejmejker je brzo došao do dabl-dabl učinka, a uz to je imao i šest skokova. Po povratku iz svlačionica Cirbes je dobio dva vezana udarca u glavu pod košem rivala i posle namerne lične Rozića nemački centar pogodio oba penala i zatim poentirao iz reketa, pa je bio u glavnoj ulozi. Za to se pobrinuo neverovatni Vilijams 10. asistencijom, a onda je Amerikanac ubacio i trojku za 10. poen i dabl-dabl učinak već u 23. minutu – 33:58. Očito je najveće pojačanje crveno-belih odlučilo da zablista protiv „Vukova”, pa je nastavio svoj šou i vezao dve trojke, a Kalinić zakucao za +27 (43:70). Razlika je bila nedostižna, s obzirom na igru Cibone i brojne tehničke i nesportske koje su dobijali, te su gosti nastavili da povećavaju vođstvo do maksimalnih +31 i 47:78 koliko je pisalo na semaforu uoči poslednje deonice.

Četvrta četvrtina: Cibona – Crvena zvezda 17:10

Kako je utakmica bila rešena, trener Zvezde Dejan Radonjić ukazao je šansu Nikoli Rebiću koji je brzo napravio dva faula u želji da ukrade loptu, a Marjanović se pobrinuo da njegov tim održi plus 30 (52:82). I jedni i drugi kao da su hteli da se meč razvrši što pre, pošto su igrali prilično rastrzano sredinom ove četvrtine uz obostrane greške i promašaje. Opuštanje crveno-belih Cibona je iskoristila da ublaži poraz i preko Siriščevića, te trojkom Gabrića za seriju 12:2 smanji na 64:84…