CRVENO-BELI BEZ ANTIĆA NA BAMBERG: Alimpijević je optimista jer “nikome nije lako pred punim tribinama u Beogradu”!

Dušan Alimpijević
Beta / Branislav Božić

Košarkaši Zvezde igraju u četvrtak od 18 časova protiv nemačkog Bamberga u Beogradskoj areni, utakmicu petog kola Evrolige.

 

Trener košarkaša Crvene zvezde Dušan Alimpijević ocenio je danas da njegova ekipa ima veće šanse da pobedi Bamberg pošto će igrati na domaćem terenu i dodao da će tu evroligašku utakmicu propustiti Pero Antić.

Posle lošeg starta, ekipa Bamberga zabeležila je dve uzastopne pobede u Evroligi. U svom rosteru imaju pet, šest igrača koji igraju na pozicijama jedan i dva i svi mogu da budu organizatori igre. Ekipa je kompletirana dovodjenjem (Dorela) Rajta iz Igokee i sada je tu sastav sa više od 12 dobrih igrača. S druge strane, naše šanse za pobedu povećavaju se kada igramo kući u atmosferi koju imamo. Ovde kada imamo pune tribine, definitivno nikome nije lako – rekao je Alimpijević za klupski sajt.

Protiv Zvezde će igrati njen bivši kapiten Luka Mitrović.

Verujem i da će Luka Mitrović pokušati svojim saigračima da dočara šta ih očekuje ovde i zato nam je vrlo, vrlo važno da odziv zvezdaša bude dobar i da imamo atmosferu koja će nam pomoći da dodjemo do nove pobede. Pere Antića neće biti u sastavu, ostali momci su spremni – dodao je trener crveno-belih.

Košarkaš Zvezde Milko Bjelica rekao je da očekuje tešku utakmicu, ali da njegova ekipa želi da prikaže igru iz prethodnih mečeva i da nastavi u dobrom ritmu.

To je tim s mnogo kvalitetnih pojedinaca, vodi ga trener (Andrea) Trinkijeri, koji je u Nemačkoj neko vreme. Nema dileme da nas očekuje teška utakmica. Igramo na našem terenu, ali da bi bio pravi domaći teren, potrebna nam je podrška sa tribina, atmosfera u kojoj se malo ko snalazi – naveo je Bjelica.

Posle četiri kola Zvezda i Bamberg imaju isti skor, od po dve pobede i poraza.