Crveno-beli blistali u ‘Pioniru’: Zvezda šesti put u sezoni bolja od Partizana

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ekipu Partizana sa 92:76 (26:16, 21:23, 20:17, 25:20) u utakmici 7. kola Superlige Srbije.

 

Crveno-beli bili su u konstantnoj prednosti od početka utakmice, pa su sasvim zasluženo slavili na ovom meču.

Zvezda je sada jedina u ligi koja ima maksimalan učinak od sedam trijumfa, a Partizan se preselio na drugu poziciju na tabeli sa jednim porazom.

Najava i tok meča:

Posle 5-2 za Zvezdu u međusobnim okršajima od starta ove sezone, na red je došao prvi od dva duela u ligaškom delu košarkaškog prvenstva Srbije, u kome oba tima za sada imaju po šest pobeda.

Prva četvrtina – 26:16; Dvocifrena prednost crveno-belih

Posle uvodnih promašaja sa obe strane, prvi koji se večeras upisao u listu strelaca bio je Markus Vilijams šutem sa distance. Pošto je Milosavljević uspeo da izjednači, usledio je pogodak Lazića za tri poena – 5:2. Koš Mačvana uz dodatno slobodno bacanje donelo je novo izjednačenje – 5:5.

Prvih pet minuta meča nisu previše efikasni, a rezultat je sve vreme u egalu. Pošto je Murić bio polovičan sa bacanja, trojka Vilijamsa donela je prvo ”osetnije” vođstvo jednog od timova na meču – 12:8.

Crno-beli su se preko kapitena Milosavljeića brzo vratili u meč i rezultat je u sedmom minutu bio – 14:14. Vliijams i Marjanović su lagano napravili seriju 4:0, a poenima Jovića sa linije za slobodna bacanja Zvezda je napravila najveću prednost do sada – 20:14.

Ta razlika je brzo nastavila da raste, prevashodno zbog odlične odbrane, a Dženkins i Blažič zakucavanjem su doneli svom timu dvocifrenu prednost – 24:14. Do kraja ove deonice crveno-beli su zadržali „plus 10” – 26:16.

  

Druga četvrtina – 21:23; Partizan trojkama smanjio prednost

Ušli su gosti u ovu deonicu malo bolje, a posle serije Mačvana Radonjić je tražio tajm-aut (26:20). Ponovo su crveno-beli dodali gas, a videli smo i najlepši potez na meču kada je Dangubić atraktivno zakucao. Isti igrač je ubačenom trojkom vratio najveću prednost – 33:23.

Vratio je Milosavljević istom merom, a u strelce se upisao i Cirbes – 36:26. Zvezdin Amerikanac Čarls Dženkins je pogodio skoro iz nemoguće pozicije za novu najveću prednost – 38:26.

Ipak, u naredna tri napada Partizan je ubacio tri trojke preko Andrića (dvaput) i Mačvana, pa su crno-beli za kratko vreme istopili prednost domaćina40:35. Na drugoj strani Vilijams je ubacio jedno bacanje, a mlađani Vanja Marinković je nastavio neverovatnu trojkašku seriju gostiju – 41:38.

Za crveno-bele tada su pogađali Cirbes i Mitrović, pa su se momci sa Malog Kalemegdana ponovo odlepili i na poluvreme su otišli sa osam poena viška – 47:39.

 

Treća četvrtina – 20:17; Luka Mitrović pogodio sa pola terena

Partizan je mnogo bolje otvorio ovu četvrtinu, a vrlo brzo su uspeli da se primaknu rivalu na tri poena razlike – 52:49. Crno-beli su dosta pojačali odbranu,ali su Cirbes i Mitrović pogađali uprkos tome – 57:52.

Bezbradica je svoje prve poene postigao u 27. minutu, a ofanzivni skok crno-belih je dao rezultata (57:54). Večeras smo videli i potez u stilu Vlada Divca, a za njega je zaslužan Cirbes koji je šetao pokraj ivice terena ne nagazivši liniju, a potom je ubacio loptu kroz obruč. Nemac je sa linije za slobodna bacanja postavio rezultat na 62:54.

Posle toga pogađali su Mačvan sa jedne i Lazić sa druge strane, a Luka Mitrović je u poslednjoj sekundi treće četvrtine, sa centra igrališta bio precizan za tri poena – 67:56.

Četvrta četvrtina – 25:20; Rutinska pobeda Crvene zvezde

Poslednja deonica ovog večitog derbija isprva se odvijala na radost Zvezdine publike, jer je prednost njihovih miljenika relativno brzo postala dvocifrena. I ne čudi, jer Partizanu šut nije išao kao u onih nekoliko izvrsnih serija, a pritom su crno-beli i grešili – 72:62.

Razlika je u Pioniru postajala sve veća i veća, igrači Partizana nisu uspeli da se snađu u odbrani i odgovore na napade Zvezde, a posle trojke Nikole Kkalinića rezultat je na tri minuta pre kraja glasio 82:66.

Crveno-beli su do kraja utakmice rutinski odigrali, a meč je okončan rezultatom 92:76