Crveno-beli blizu finala! Mega poklekla u Pioniru, Crvena Zvezda – Mega Vizura 81:68

Košarkaši Crvene zvezde su u drugom meču polufinala plej-ofa Superlige Srbije savladali Mega Vizuru 81:68 (24:17, 19:17, 19:19, 19:17) i poveli sa 1:0 u seriji koja se igra do dve pobede.

Posle nesigurnog starta, Crvena zvezda je ipak dokazala zašto je u ovaj duel ušla kao apsolutni favorit. Odličan Branko Lazić predvodio je svoju ekipu u prvom poluvremenu i trojkama crveno-belima obezbedio solidnu prednost pred odlazak na odmor. U drugoj deonici Mega Vizura i dalje nije imala adekvatan odgovor, a zonska igra praktično je dozvoljavala protivniku da konstantno bude u prednosti.

Najava i tok meča:

Završnica sezone je pred nama, počinje takmičenje u plej-ofu Superlige Srbije. Crvena Zvezda će u hali Pionir ugostiti Mega Vizuru, a u meč ulazi samo sa jednim ciljem – da pobedom započne pohod nu dugo čekanu titulu!

Ambicije u ekipi Dejana Radonjića su ogromne, a ulog veliki, jer crveno-beli imaju priliku da prvi put posle 1998. godine postanu prvaci države. Korak po korak, a prva prepreka ka ostvarenju ovog cilja biće polufinalni meč protiv Mega Vizure.

Iako su crveno-beli u ovom duelu favoriti, trener Crvene zvezde poziva svoje košarkaše na opreznost…

–  Igramo šesti meč protiv Mega Vizure ove sezone. Zna se da dolaze u dvoranu Pionir bez Micića i Dangubića, ali to je ekipa koja bez obzira na okolnosti ima talenta, potencijala i iskustva da odigra dobro. Oni uvek igraju izuzetno motivisano protiv Crvene zvezde i očekujem da tako bude i u prvoj polufinalnoj utakmici, očekujem da će pokušati da nas savladaju. Imaju dobre igrače, nekoliko reprezentativaca, iskustvo i potencijal. Moramo ih shvatiti izuzetno ozbiljno. Želimo da kvalitetnijom odbranom nego u našem prošlom duelu protiv Mega Vizure osvarimo kontrolu igre, savladamo ih i započnemo polufinalnu seriju pobedom – jasan je Radonjić.

U suprotnom taboru nema predaje. Mega Vizura je maksimalno motivisana, a iz kluba poručuju da je ovo šansa, koju neće propustiti…

– Mislim da je realno da se plasiramo u finale. Nemamo strah od Zvezde, već želju da napravimo dobar posao i pokušamo da dođemo do brejka u Pioniru. Protekli međusobni susreti rešavani su u samoj završnici, događalo se da pobedimo i verujem da možemo ponovo da budemo na visokom nivou -, rekao je košarkaš Mega Vizure Nikola Jokić, a prenosi Sport.

Prva četvrtina – 24:17

Prvi napad imala je gostujuća ekipa. Nesiguran početak za oba tima, a posle nekoliko izgubljenih lopti sa obe strane, prva je povela Mega Vizura. Ipak to nije dugo trajalo, ubrzo je fantastičnim zakucavanje uzvratio Blažič.

Odličan Ratko Varda bio je precizan sa linije za tri poena i tako na sekund ‘zatiškao’ navijače u hali Pionir, koji su grmoglasno bodrili svoj tim.

U nastavku, ponovo nekoliko izgubljenih lopti…

Najefikasniji za Crvenu zvezdu u prvoj četvrtini bio je Branko Lazić sa osam poena, sa isto toliko i Ratko Varda za Mega Vizuru.

Druga četvrtina – 19:17

Prve poene u nastavku doneo je Ratko Varda, koji je atraktivnim zakucavanje smanjio Zvezdino vođstvo. Nismo mnogo čekali na još jedno njegovo zakucavanje… Definitvno, bolji početak druge četvrtine za Mega Vizuru koja je bila u naletu. Gosti ne odustaju od zonske odbrane. Ipak, crveno-beli nisu dozvoljavali Vizuri da se približi i eventualno pređe u vođstvo, to je i potvrdila trojka Tadije Dragičevića za 34:25.

Mega je konstantno u zoni, što Zvezda kažnjava trojkamaFantastična partija Branka Lazića (do tada – četiri trojke iz isto toliko pokušaja). Do kraja prvog poluvremena Zvezda sigurna i na odmor odlazi sa +9. Odlična partija Lazića koji je postigao 14 poena od toga četiri trojke.

Treća četvrtina – 19:19

Drugu deonicu otvaraju gosti. Mini serija Mega Vizure za 43:36. Ipak, Bobi Marjanović nije dao protivniku da produži seriju, Zvezda u nastavku veoma sigurna i održava prednost.

Posle desete izgubljene lopte Mega Vizure, sa razlogom tajm-aut je tražio trener Dejan Milojević.

Razgovor nije mnogo pomogao… Dzenkis trojkom izaziva oduševljenje kod svih prisutnih u Pioniru – 58:44. Bila je Mega Vizura nešto bolja u trećoj četvrtini, ali i dalje nedovoljno dobra za preokret. Jokić trojkom spustio na minus devet. Veličković je zaustavljen u kontri, a posle slobodnih bacanja smanjio je rezultat na 60:53.

U samom finišu treće četvrtine Reljić je napravio dva brza faula, da bi Nelson bio siguran sa penal.

Četvrta četvrtina – 19:17

Nije imala Mega Vizura pravo rešenje ni u poslednjoj četvrtini. Sigurna Crvena zvezda nastavila je sa napadima i konstantno održavala prednost. Ipak, u drugom poluvremenu (u odnosu na prvo) crveno-beli nisu bili toliko uspešni u šutu za tri poena. Na četiri minuta i 30 sekundi do kraja meča, najbolji igrač u Mega Vizuri, sa 20 poena, Ratko Varda dobio je tehničku i završio večerašnju igru, što je domaćinu olakšalo i dopustilo da lagano privede utakmicu kraju. Veoma slabo izdanje Novice Veličkovića, što je dodatno otežalo gostima da naprave potpuno iznenađenje.

Prvi polufinalni par čine Partizan i kragujevački Radnički, a crno-beli su u subotu poveli sa 89:81 za 1:0 u seriji, koja se igra na dve pobede.