Crveno-beli dobili novog kapitena: Mitrović vođa ekipe

Krilni centar Crvene zvezde Luka Mitrović biće kapiten ‘crveno-belih’ u predstojećoj sezoni, potvrdio je trener Dejan Radonjić.

Mitrović će kapitensku traku preuzeti od Marka Simonovića, koji ju je nosio samo prošle sezone, na kraju koje je napustio klub.

– Luka je već neko vreme u procesu i sistemu kluba i od njega se u narednom periodu puno očekuje. On poseduje velike kvalitete koje smo mi prepoznali i na osnovu tih stvari doneli odluku da kao kapiten predvodi ekipu naredne sezone. Osim što nam je tendencija da ekipa bude mlada i ostale okolnosti su imale uticaja u ovakvoj odluci – istakao je Radonjić.

On je bez sumnje je jedan od najmlađih kapitena Zvezde (21) poslednjih godina, a ta čast mu je pripala ispred nekih starijih igrača kao što su Boban Marjanović ili Branko Lazić. Međutim, samo Lazić je duže od Mitrovića u klubu.

Mitrović je u redove Zvezde stigao 2012. godine iz Hemofarma i prošle godine je uprkos povredi kolena uspeo da se istakne kao jedan od vođa Zvezdinog tima.

Mladi krilni centar je trenutno na pripremama sa reprezentacijom za Svetsko prvenstvo u Španiji, a ‘crveno-belima’, koji su u nedelju počeli pripreme, pridružiće se naknadno.