Crveno-beli i ove godine žele titulu Evrolige: Juniori Zvezde pobedili Unikahu u Madridu

Juniori Crvene zvezde uspešno su počeli odbranu trofeja u Evroligi, pošto su u Madridu u prvom kolu grupne faze Fajnal-ejta pobedili Unikahu sa 73:68 (25:14, 18:9, 22:17, 8:28).

 

Crveno-beli juniori su već na kraju prve četvrtine imali dvocifrenu prednost, da bi Unikaha polovinom druge deonice prišla na šest poena razlike. Međutim, Zvezda je furiozno odigrala finiš prvog poluvremena i serijom 16:2 stekla čak 20 poena prednosti.

U istom ritmu momci u crveno-belim dresovima nastavili su i u trećoj deonici, a trojkom Aranitovića došli su do maksimalnih 30 poena viška (63:33).

Ubedljivo vođstvo očigledno je opustilo Klipine izabranike, ređale su se izgubljene lopte i neprecizni šutevi za tri poena. Unikaha iz Malage je to vešto koristula, ali su Zvezdini junirou u finišu meča ipak uspeli da spreče potpun preokret i zasluženo trijumfuju.

Najefikasniji igrač u Zvezdi bio je Boriša Simanić sa 13 poena i šest skokova, Vojislav Stojanović dao je 12, a Aleksa Radanov 10 poena.

U drugom kolu Crvena zvezda Telekom odmeriće snage sa litvanskim Žalgirisom, a taj meč na programu je u petak sa početkom u 13 sati.