Crveno-beli igraju za četvrtu pobedu u Evroligi, Zvezda gostuje Galatasaraju u Istanbulu

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u petak od 19 časova igraju protiv Galatasaraja u Istanbulu u okviru šestog kola Evrolige.

Crveno-beli su turskog protivnika već savladali na otvaranju Evrolige u prepunoj Kombank Areni sa 76:68, a da nije došlo do opuštanja u poslednjoj deonici ta razlika je mogla da bude i veća.

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da se Galatasaraju ne može pretiti, ali da će njegova ekipa u predstojećoj utakmici pokušati da iskoristi šanse.

– Priče da možemo da se plasiramo u narednu fazu mogu da budu kontradiktorne. Kao ekipa želimo da se koncentrišemo na prvi sledeći duel, da odigramo dobro i da pobedimo. Tako želimo i protiv Galatasaraja u Turskoj, da dođemo do pobede ali neće biti nimalo lako. Ne možemo da im pretimo, pošto su ove sezone neporaženi na domaćem terenu – rekao je Radonjić.

Svoje mišljenje o meču sa turskom ekipom izneo je i Markus Vilijams.

– Fokus nam je samo na meču sa Galatasarajem. Znamo da su oslabljeni, da im nedostaju neki igrači, ali to ne može da utiče na način na koji ćemo da igramo. Moramo da budemo brzi i čvrsti, naša odbrana mora da bude da nivou. Ne smemo da budemo fokusirani na to šta Galatasaraj ima ili nema, već da igramo našu igri. To što su oslabljeni može da im šteti, ali i da im pomogne. Neki od igrača koji nisu igrali sigurno će tražiti priliku da se dokažu. Na ovakvim, velikim utakmicama igrači prave ime. Biće sve dobro ako budemo ostvarili ono što od nas traži trener – konstatovao je Vilijams.

 

U četvrtak uveče odigrane su dve utakmice u okviru Grupe D i na obe su viđene nezvesne završnice koje su domaćini rešili u svoju korist sa poenom razlike. Neptunas je savladao Laboral Kuću sa 80:79, dok je Olimpijakos pobedio Valensiju sa 77:76.

Crveno-beli imaju skor od tri pobede i dva poraza i eventualnim novim trijumfom uvećali bi svoje šasne za plasman u Top 16 fazu. Turski tim ima jednu pobedu manje

Evroliga – Grupa D, 6. kolo:

Neptunas – Laboral Kuća 80:79 (20:15, 21:18, 20:21, 19:25)

Olimpijakos – Valensija 77:76 (26:21, 19:19, 9:20, 23:16)

19.00 Galatasaraj – Crvena zvezda

Tabela: Olimpijakos 6-0, Crvena zvezda 3-2*, Neptunas 3-3, Galatasaraj 2-3*, Laboral 2-4, Valensija 1-5.