Crveno-beli oslabljeni: Zvezda bez Jovića i Lazića dočekuje Solnok

Ekipa Crvene zvezde Telekom nastavlja sa utakmicama u ABA ligi. Crveno-beli dočekuju Solnok u oslabljenom sastavu. Trener Dejan Radonjić je izjavio da u 20. Kolu regionalnog takmičenja neće igrati Branko Lazić i Stefan Jović.

Posle sjajne igre i prve pobede u Evroligi, trener Radonjić ističe da je očekivano da dođe do pražnjenja, a da ostali igači moraju da nadomeste izostanak bekovskog tandema.

– Posle meča sa Albom prirodno je da se očekuje da pražnjenje donese nove sitiacije. Pre ovog meča je jasno da Stefan Jović neće biti u timu zbog problema sa leđima. Nadam se da će protiv Žalgirisa biti spreman. Lazić takođe neće biti u sastavu. Juče je dobio visoku temperaturu. Svi ostali igrači moraju dati svoj doprinos i da nastavimo sa pobedama – rekao je Dejan Radonjić na konferenciji za medije u Pioniru.

Beogradski crveno-beli susret u nedelju čekaju na prvom mestu bez poraza u dosadašnjem delu takmičenja, dok je Solnok na učinku od devet pobeda i 10 poraza.

– Ove sezone imaju odlične rezultate. Imaju kvalitet i iskustvo. Možda su mogli i pobedu više da imaju. Dolaze u dosta izmenjenom sastavu. Sada su mnogo više iskusniji i bolji u odnosu na ranije sezone. Praktično smo osvojili to prvo mesto, a sada možemo planirano da odradimo ovu utakmicu i spremimo se maksimalno za naredne izazove – kazao je trener Zvezde.

Utakmica je zakazan za nedelju sa početkom od 19 časova, a trener Radonjić poziva navijače da i na ovom susretu pomognu mladoj ekipi.

– Videli smo šta znači podrška navijača ovom mladom timu protiv Albe. To bi nam bilo značajno i ovoga puta, iako protivnik nije baš atraktivan – zaključio je Radonjić.

Karte za utakmicu Zvezde i Solnoka su danas puštene u prodaju na svim prodajnim mestima „Ivent tima”.