Crveno-beli ponovo kiksnuli! Remi u Kragujevcu, Radnički 1923 – Crvena zvezda 0:0

Utakmicama 13. kola, posle dvonedeljne pauze zbog obaveza reprezentacije, nastavlja se takmičenje u fudbalskoj Superligi Srbije. Od 13 časova odigrane su tri mečeva.

U Kragujevcu su Radnički i Crvena zvezda odigrali bez golova, istim rezultatom završen duel između Rada i Vojvodine. Na susretu u Pećincima, Donji Srem i Spartak iz Subotice su odigrali nerešeno – 1:1. Strelci su bili Spalević u 47. minutu za vođstvo domaćina, da bi Georgijević u 89. doneo bod Subotičanima.

Od 17 časova u Nišu će se sastati Borac i Radnički, a tom utakmicom biće zavšen subotnji program Superlige Srbije.

Utakmica između Voždovca i Novog Pazara, koja je trebalo da počne u istom terminu, odložena je iz bezbednosnih razloga.

U nedelju će od 17 časova Partizan ugostiti ekipu Napretka, dok će snage još odmeriti Čukarički i Jagodina (13.00), dok na Karaburmi od 13 časova gostuje tim iz Lučana (OFK Beograd – Mladost).

Super liga, 13. kolo rezultati UŽIVO:

Voždovac – Novi Pazar (odloženo)
Rad – Vojvodina 0:0
Donji Srem – Spartak 1:1 (47. minut Spalević / 89. minut Georgijević)
Radnički 1923 – Crvena zvezda 0:0
Borac – Radnički N. (17.00)

U Kragujevcu nije bilo mnogo uzbuđenja u prvom poluvremenu, a najbolju priliku u tom periodu igre prpopustio je Đorđe Rakić u 44. minutu, kada je posle proigravanja Mihajla, lobovao golmana Radničkog Žarka Trifunovića, ali je pogodio samo prečku. Drugo poluvreme na stadionu Čika Dača donelo je mnogo više uzbuđenja, ali do kraja utakmice napadalo se na obe strane, ali nijedna ekipa nije uspela da dođe do prednosti.

Crvena zvezda posle 13 odigranih utakmica ima 28 bodova, tri manje od Partizana, koji ima i utakmicu manje.

 

NAJAVA I TOK MEČA Radnički 1923 – Crvena zvezda:

Detaljan izveštaj toka meča Radnički 1923 – Crvena zvezda možete ispratiti sa nama, dok ćemo redovno obaveštavati o svim promenama rezultata i sa utakmica Donji Srem – Spartak i Rad – Vojvodina.

Fudbaleri Crvene zvezde igraju u Kragujevcu protiv Radničkog i žele da se iskupe za remi protiv Čukaričkog iz prošlog kola, posle kojeg na drugom mestu zaostaju četiri boda za Partizanom.

Radnički je u 12 kola postigao samo dva gola, zauzima poslednje 16. mesto na tabeli sa šest bodova. Ekipa Nenada Milovanovića je u poslednja dva kola bez poraza, osvojila je dva boda ali bez postignutog gola.

Trener kluba iz Ljutice Bogdana, Nenad Lalatović izjavio je da njegovu ekipu ne čeka lak meč sa Radničkim u Kragujevcu i da se nada spektaklu.

Podsetimo, juče je uoči košarkaške utakmice Galatasaraj – Crvena zvezda nastradao Marko Ivković (25), kojeg su na smrt izboli nožem turski najvijači.

Radnički 1923 – Crvena zvezda

Stadion „Čika Dača”. Sudija: Danilo Grujić
RADNIČKI 1923: Trifunović, Krneta, Osei, Rosić, Jašić, Vidović, Tiodorović, Vusljanin, Arsić, Milovanović, Sotirović.
C. ZVEZDA: Rajković, Pavićević, Lazić, Planić, Mijailović, Kovačević, Lazović, Bosančić, Katai, Pečnik, Rakić

Prvo poluvreme:

Uoči samog početka utakmice, minutom ćutanja odata je počast preminulom navijaču Zvezde Marku Ivkoviću…

Počelo je inicijativom domaćih, koji su u trećem minutu pripretili volej udarcem Kovačevića posle centaršuta Vidovića. Lopta je prošla daleko od gola Predraga Rajkovića.

U 13. minutu ponovo je bilo opasno pred golom Crvene zvezde. Dobar centaršut Arsića, posle kojeg je Lazić povukao Milovanovića, navijači Radničkog tražili su penal, Međutim, sudija Grujić je na to samo odmahnuo rukom. Sporna situacija…

Agresivnije je krenula ekipa Nenada Lalatovića. Pokušavali su crveno-beli da priprete preko Lazovića i Rakića. Inače, na ovom meču Lazović nosi kapitensku traku, a ne Mijailović kao što je do sada bilo.

Borili su se fudbaleri iz Kragujevca, ali je Zvezda imala veći posed lopte. Ipak, ako uzmemo sve šanse od početka meča bolje i opasnije stvarao je domaćin.

U 27. minutu Zvezda je stvorila prvu ozbiljnu šansu, nakon napada po levom boku preko Mijailovića. Doskorašnji kapiten centrirao je na prvu stativu gde je bio Miloš Bosančić, ovaj je neometan šutirao glavom, ali je veoma loše zahvatio loptu.

U samom finišu utakmice Rakić je pogodio prečku! To je bila i najbolja prilika u prvom poluvremenu.

Drugo poluvreme:

Zvezda je krenula ofanzivno već od samog starta drugog poluvremena. Imali su crveno-beli inicijativu i vršili pritisak, ali onda je usledio momenat koji bi umnogome mogao da utiče na konačan ishod meča. Od 52. minuta gosti su ostali sa desetoricom! Planić je kao poslednji igrač odbrane oborio Milovanovića, pa mu je sudija Grujić pokazao crveni karton. Ali, ono što nije video Grujić, tačnije njegov pomoćnik jeste da je Spalević bio u ofsajdu.

U 58. minutu velika prilika za Nejca Pečnika – Posle dobre akcije po desnoj strani i centaršuta Lazovića, na drugoj stativi glavom je šutirao Nejc Pečnik, međutim njegov pokušaj završio je pored bliže stative. Zakuvalo se na Čika Dači. Prvo opasan udarac Kataija koji Trifunović zaustavlja uz pomoć prečke. Potom kontra i tri na dva situacija za Radnički, ali su Predrag Rajković i Savo Pavićević uspeli da se odbrane. Bilo je blizu. Ponovo preti domaćin. Otvoreno se igra u Kragujevcu…

Ostalo je još više od 15. minuta do kraja, Zvezda nastavlja da pritiska, Radnički preti iz brzih kontri.

Crveno-beli ponovo su se žalili na sudiju u 73. minutu, kada su tražili penal posle šuta i gužve u kaznenom prostoru. Sudija Grujić se ponovo nije oglasio. Zvezda je napadala, ali je Radnički u dva navrata mogao do vodećeg pogotka. Prvo je Milovanović odlično šutirao iskosa sa leve strane, da bi Rajković paradom izbacio u korner. Dva minuta kasnije Vusljanin je probao glavo sa tri metra, ali preko gola. Do kraja meča rezultat je ostao nepromenjen.