Crveno-beli prvi na tabeli posle pobede u Čačku, Rajković i dalje nesavladan! Borac – Zvezda 0:1

Fudbaleri Crvene zvezde u sedmom kolu Jelen Super lige kao gosti su minimalnim rezultatom savladali Borac iz Čačka, a gol odluke postigao je Gavrić.

Početak šampionata iz snova za defanzivce Crvene zvezde se nastavio i posle gostovanja u Čačku jer tim sa Marakane i dalje nije primio gol u sedam odigranih kola. Najviše bi trebalo da se raduje mladi golman Predrag Rajković koji je nesavladan sada već nestvarnih 660 minuta.

Gosti su gol odluke postigli u 23. minutu. Lazović je posle prodora po desnoj strani ubacio loptu u šesnaesterac Borca, Petrić je odbranio šut Rakića, ali ”bubamara” je potom došla do Gavrića koji je bez problema zatresao mrežu.

Ovom pobedom crveno-beli popeli su se na čelu tabele sa 19 osvojenih bodova. Prate ih Partizan (ima meč manje) i Vojvodina sa po 18 poena.

Najava i tok meča:

Crvena zvezda trenutno je drugoplasirana na tabeli, a ukoliko trijumfuje, popela bi se na vrh. Zanimljivo je da tim sa Marakane u prvih šest kola još nije primio gol. Ekipa Partizana, trenutni lider, naknadno će odigrati svoj meč protiv OFK Beograda.

Zvezda i Borac odmerili su snage i pre pet dana u šesnaestini funala Kupa Srbije kada je ekipa iz Ljutice Bogdana slavila minimalnim rezultatom.

JSL, 7. kolo: Borac – Crvena zvezda 0:1 (0:1)

Stadion: „Kraj Morave”. Sudija: Aleksandar Vasić. Strelac: Gavrić u 23. minutu.

Borac: Petrić, Boranijašević, Kohene, Radunović (od 49. Mašović), Gojković, Božić, Mutavdžić (od 49. Milojević), Živković, Jovančić, Jevtović (od 74. Đerić), Đenić.

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Bosančić (od 88. Gogić), Pečnik, Gavrić, Lazović (od 80. Ristić), Rakić (od 27. Despotović).

 

Prvo poluvreme:

U početnih petnaest minuta nismo videli ništa što bi moglo da se ubaci u izveštaj sa meča, a trebalo bi napomenuti da su se Delije raspevale i prave sjajnu atmosferu na stadionu u Čačku.

Prvo pravo uzbuđenje viđeno je u 16. minutu pred golom Čačana. Nekadašnji fudbaler ovog kluba Darko Lazović je po desnoj strani terena napravio pometnju u odbrani domaćih, poslao loptu ka Đorđu Rakiću, ali se napadač Zvezde našao u ofsajdu.

GOOOOL! Strelac je Gavrić u 23. minutu. Lazović je još jednom napravio dar-mar po desnom krilu, sjajno je uposlio Rakića koji je lepo šutirao, ali je Petrić odlično intervenisao. Na njegovu nesreću, ”bubamara” je došla do Gavrića koji je udarcem sa peterca doveo svoj tim u prednost – 0:1.

U 27. minutu Đorđe Rakić je morao da napusti teren zbog mučnine, a njega je zamenio Despotović.

Tim iz Beograda uspostavio je apsolutnu inicijativu, a to je rezultovalo sa dve velike šanse. Najpre se u 33. minutu nenadano u šansi našao Mijailović, iz drugog plana je šutirao po zemlji sa šesnaest metara, ali je golman Borca intervenisao nogom i otklonio opasnost.

Dva minuta kasnije Petrić zamalo da napravi veliku glupost kada je izleteo izvan svog prostora do mesta na levom krilu gde je Gavrić primio loptu. Igrač Zvezde pokušao je da zatrese mrežu lob udarcem, ali je lopta protutnjala malo pored stative.

Do kraja prvog dela utakmice nije bilo prilika na stadionu „Kraj Morave”.

 

Drugo poluvreme:

Prvu kakvu-takvu šansu u nastavku meča imao je Bosančić u 48. minutu iz slobodnog udarca sa 20 metara, ali je lopta otišla iznad gola.

Usledila je prava ”bomba” Mijailovića sa tridesetak metara, defanzivac Zvezde raspalio je levicom po lopti, ali je ”bubamara”, po sreću domaćina, otišla malo pored stative.

Konačno su zapretili Čačani u 65. minutu, ali na kakav način! Mašović se oslobodio svog čuvara na oko 25 metara od gola Rajkovića, uputio je pravi ”katapult” u gornje desne rašlje, a golman Crvene zvezde je maestralno intervenisao i izbacio loptu u korner.

Rajković je potom još jednom dobro intervenisao, a otvorenija igra Borca otvorila je prostor za kontre Zvezde – u 72. minutu Bosančić je dodao loptu Pečniku, ali Slovenac promašuje iako je bio u situaciji ”1 na 1” sa Petrićem.

Do kraja utakmice nije bilo naročitih prilika, pa su gosti otišli u Beograd sa nova tri boda.