Crveno-beli se ispromašivali, Despotović odveo svoj klub u osminu finala Kupa! Zvezda – Borac 1:0

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pošto su savladali Borac iz Čačka minimalnim rezultatom.

Meč na Marakani rešio je napadač Đorđe Despotović svojim debitanskim golom od povratka u Zvezdu.

Šampion Srbije ušao je u duel sa Borcem u kombinovanom sastavu pošto je Nenad Lalatović ukazao priliku Damiru Kahrimanu da debituje na golu, dok su u timu bili i mladi Jović, Antić, Avramovski i Grujić.

Ključni trenutak susreta desio se u petom minutu drugog poluvremena. Nenad Gavrić je prošao po levom boku, ušao u kazneni i gađao dalji ugao, Bajić je odbranio, ali odbio loptu samo do Despotovića na penalu, a visoki napadač je lako smestio u praznu mrežu.

Isti rivali sastaće se i u sedmom kolu Jelen Superlige u Čačku, za vikend ili u vanrednom terminu zbog održavanja Parade ponosa u Beogradu.

Najava i tok meča:

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da će njegova ekipa ozbiljno shvatiti utakmicu s Borcem i najavio da će izvesti kombinovani sastav.

– Ovo će biti specifična utakmica. Nemamo pravo na grešku, jer nema popravnog. Moramo maksimalno ozbiljno da shvatimo tu utakmicu i da ne dozvolimo nikakvo iznenađenje – rekao je Lalatović.

Fudbaler Zvezde Marko Petković rekao je da će njegova ekipa dati sve od sebe da pobedi Čačane.

– Daćemo sve od sebe da pobedom počnemo borbu za trofej u Kupu. Zadovoljan sam kako ekipa igra u dosadašnjem delu sezone, a što se mene tiče, uvek može bolje i trudiću se da bude bolje u nastavku sezone – rekao je Petković.

Ranije tokom dana odigran je veći broj mečeva ove faze Kupa Srbije, a Partizan je golom Beka Fofane stigao do pobede nad Bežanijom.

Kup Srbije, 1/16 finala: Crvena zvezda – Borac Č. 1:0 (0:0)

Stadion: „Marakana”. Gledalaca: 4184. Sudija: Robert Kiš Čepegi (Novi Sad). Strelac: Despotović u 50. minutu.

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Planić, Pavićević, Antić, Grujić, Avramovski (od 63. Ristić), Gavrić, Lazović (od 73. Katai), Jović, Despotović (od 69. Rakić).

Borac: Bajić, Obradović, Miletić, Drašković, Radunović, Mutavdžić, Božić, Nešović (od 63. Jevtović), Šunjevarić (od 58. Milojević), Mašović (od 73. Đerić), Đenić.

 

Prvo poluvreme:

U sedmom minutu domaćin je imao šansu kada su Petković i Lazović dobro kombinovali na desnoj strani, ali je “osmica” domaćih neuspešno asistirala ka napadačima u sredinu umesto da šutira iz dobre pozicije. 

Najbolju šansu do sada imao je Borac u 17. minutu kada je posle prodora Mašovića lopta sa desne strane nekako došla do usamljenog Đenića, na koga je zaboravio Planić, ali je špic gostiju gađao preko gola Kahrimana.

Uzvratili su fudbaleri Crvene zvezde posle greške defanzivaca Borca. Nenad Gavrić prihvatio je loptu na šesnaest metara, ali je njegov udarac završio pored desne stative gola gostiju.

 

U 32. minutu Gavrić je u punom trku ušao u šesnaesterac, želeo da proturi loptu ispod tela Vladimira Bajića koji sjajno reaguje, a potom izbacuje loptu ispred Darka Lazovića.

Crveno-beli nisu imali sreće u 44. minutu. Posle jednog kornera, loptu je glavom zahvatio Petković, ali je ”bubamara” završila na prečki Bajićevog gola.

Drugo poluvreme:

GOOOOOL! Crvena zvezda je zasluženo došla u vođstvo u 50. minutu pogotkom Đorđa Despotovića. Nenad Gavrić je šutirao sa leve strane, Bajić je odbio loptu na nogu Despotoviću, a povratnik u redove crveno-belih doneo je prednost domaćima – 1:0.

Despotović je samo dva minuta kasnije imao priliku da se po drugi put upiše u strelce. Ovoga puta je Antić probio po boku i centrirao na peterac, golman gostiju je boksovao loptu, ali je Despotović pogodio samo spoljni deo mreže.

 

Kakva maestralna odbrana Damira Kahrimana u 63. minutu. Mašović je sjajno skočio posle jednog centaršuta, a kada su svi videli loptu u mreži – golman Zvezde je sjajnim refleksom sačuvao svoj gol.

Vrlo brzo uzvraća Zvezda preko Đorđa Despotovića, ali strelac vodećeg gola za domaće neshvatljivo loše šutira glavom posle centaršuta Marka Petkovića pa ostaje 1:0.

U finišu utakmice domaćin je imao dve izgledne prilike za veće vođstvo. Rakić i Katai su solo-prodorima po desnoj, odnosno levoj strani, mogli da zatresu mrežu, ali rezultat na semaforu je ostao nepromenjen.

Au, kakav promašaj rezerviste Milojevića iz Borca u 83. minutu. Sa samo par metara nije uspeo da savlada Karimana posle gužve u šesnaesercu domaćeg tima. Uzdasi olakšanja na tribinama Marakane…

Do kraja meča mreže se nisu tresle, tako da se Crvena zvezda plasirala u osminu finala Kupa Srbije.