Crveno-beli slavili u Antaliji: Zvezda uspešnija od Rubina, Gavrić pogodio za pobedu!

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Rubin iz Kazanja u drugoj pripremnoj utakmici u Antaliji.

Teren: Sportskog centra „Regnum” u Beleku.
Gledalaca: 300
Strelac: Gavrić u 5. minutu.

Crvena zvezda: Kahriman, Cvetković, Luković (od 5′ Jovanović), Lazić, Anđelković, Kovačević, Stojanović, Savićević, Lazović, Gavrić i Parker.

Rubin: Nesterenko, Ustinov, Kobahidze, Kverkveli, Nabiulin, Ozdoev, Kislak, Dadun, Livaja, Karadeniz, Portnagin.

Zvezda je dobro otvorila utakmicu i već u 5. minutu došla do prednosti. Nakon prodora Lazovića i centaršuta koji je usledio, Parker je glavom prebacio loptu na drugu stativu, a na pravom mestu se našao Gavrić, koji i na ovoj utakmici trese mrežu protivnika.

Dva minuta kasnije, šansu je imao Rubin nakon kornera, ali je golman Kahriman dobro intervenisao. Treba reći da je Vukašin Jovanović već u 5. minutu zamenio Aleksandra Lukovića, koji se nakon jednog duela požalio na povredu.

Rubin je nakon uvodnih minuta koji su pripali Crvenoj zvezdi preuzeo inicijativu, i sve do isteka trećine meča bio bolji rival, ali u tom periodu nije stvorio mnogo prilika za gol.

Crvena zvezda je u poslednjih 15 minuta uspela da težište igre prebaci na polovinu protivnika, a Parker je bio igrač koji je stvarao najviše problema odbrani. Upravo je nakon asistencije Stojanovića Parker ušao u kazneni prostor i šutirao po zemlji, ali se istakao golman Rubina. Slična akcija viđena je u poslednjem minutu prvog poluvremena, kada je Savićević bio u ulozi asistenta, ali golman Rubina je bio oprezan, i uspeo je da se dokopa lopte pre Parkera.

U drugom poluvremenu, Rubin je pojačao pritisak, i stvorio odličnu priliku u 52, minutu kada je napadač ruske ekipe izašao sam ispred Kahrimana, ali nije uspeo da pogodi okvir gola. Nakon toga, usledio je period veoma oštre igre, tokom kojeg je mnogo igrača u obe ekipe zaradilo javne opomene. Stojanović, Kahriman, Savićević, Jovanović, Anđelković, redom su dobijali žute kartone, a kao posledica češćih prekida igre, izostale su šanse u ovoj fazi utakmice.

Zvezdina odbrana je bila na velikom iskušenju tokom većeg dela drugog poluvremena, ali je ipak ostala nesavladana.

Tako je Crvena zvezda zabeležila prvu pobedu u Antaliji, a ukupno četvrtu iz pet utakmica na zimskim pripremama. Sledeća je na programun već sutra, a protivnik je Metalist.