Crveno-beli strah i trepet na Jadranu, Dženkins se konačno razigrao! Solnok – Zvezda 65:89

Košarkaši Crvene zvezde Telekom pobedili su Solnok sa 89:65 (27:26, 22:16, 28:5, 12:18) u sedmom kolu regionalnog takmičenja.

Na ovaj način ekipa sa Malog Kalmegdana došla je i do sedme pobede u isto toliko kola u ABA ligi, pa je usamljena na vru tabele. Solnok sada ima skor od 3-4.

Crveno-beli su ključnu razliku napravili u trećoj deonici koji su dobili sa 28:5, a u nekoliko navrata imali su i 30 poena prednosti.

Sve navijače beogradskog kluba može da raduje odlična partija Čarlsa Dženkinsa koji je bio najefikasniji na meču sa 17 poena. Nemanja Dangubić je ubacio 14, a Markus Vilijams je ostao na 12 iz prvog poluvremena. Kod domaćina, Vojvoda je ubacio 14, Milošević 13, a Džons 11 poena.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Krku u Pioniru.

Najava i tok meča:

Crveno-beli su jedina neporažena ekipa sa skorom 6-0, Solnok ima polovičan učinak 3-3.

Mađarski tim je sve tri pobede ostvario na domaćem terenu, a pretrpeo je i jedan poraz, u prvom kolu od Partizana.

Put Mađarske ekspedicija crveno-belih krenula je u subotu u 10 časova.

– Očekuje nas veoma težak meč. Za manje od 48 sati od iscrpljujućeg duela sa Olimpijakosom prdstoji nam gostovanje u Mađarskoj. Imamo jako malo vremena za oporavak od ogromne potrošnje koju smo imali u duelu sa slavnim timom iz Pireja – rekao je Radonjić.

 

Prva četvrtina – 26:27; Zvezda imala ”plus 8”, Mađari se vratili

Odlično su ovaj meč započeli Beograđani i odmah na startu su pokazali zube rivalu. Uvodne poene na meču postigao je Dženkins, a trojkom Dangubića Zvezda je otišla na 0:5. Popularni „Đenka” je potom pogodio uz dodatno bacanje, a raspoloženi Dangubić je odveo svoj tim na ”plus 8” – 2:10.

 Zanimljivo je da su se već u 5. minutu svi članovi prve petorke srpskog tima upisali u strelce. Luka Mitrović je dvaput položio, Marjanović je zakucao u svom stilu, a Markus Vilijams je pogodio trojku i ubacio dva bacanja – 12:21.

U mađarskoj timu razigrao se Vojvoda. Ubacio je van linije za tri poena, a još dvaput je bio precizan za dva. Luka Mitrović je takođe raspoložen za igru, a sa dva brza koša i asistencijom za Kalinića odveo je svoj tim na 19:27. Solnok je brzinski napravi seriju od 7:0, tako da gosti posle prve deonice imaju poen prednosti – 26:27.

 

Druga četvrtina – 16:22; Dve trojke Markusa Vilijamsa

Zvezda je u ovu deonicu ušla sa veoma sigurnim šutom van linije 6,75. Precizni za tri poena bili su  Jović, Lazić i Vilijams dva puta, a kada se na to pridodaju i koševi Blažiča i Marjanovića, dolazimo do podatka da je ekipa sa Malog Kalemegdana u 16. minutu prvi put bila dvocifrena – 34:44.

Kada su završili sa dalekometnom paljbom, Beograđani su se okrenuli atraktivnim zakucavanjima. Prvo je Kalinić asistirao Dangubiću koji pod košem ništa nije prepustio slučaju, a potom je Jović posle kontre postavio konačan rezultat na poluvremenu – 42:49.

 

Treća četvrtina  – 5:28; „Gas do daske” Zvezde, Dženkins nezaustavljiv

Crvena zvezda je treću deonicu započela apsolutno furiozno. Razigrao se Dženkins koji je za kratko vreme uz dve ubačene trojke postigao 12 poena. Pratio ga je Dangubić trojkom i zakucavanjem za nestvarnih 45:68.

Nastavili su momci u crveno-belom da terorišu koš gostiju, a posle preciznih šuteva Jovića i Crbesa došlo se do ”plus 25”  – 47:72. Blažič je pogodio dva bacanja, a prve poene iz igre postigao je Kalinić šutem van linije za tri poena – 47:77.

 

Čevrta četvrtina – 18:12

Posle nestvarne prethodne deonice, Zvezda je usporila u poslednjoj pa je za pevih pet minuta postigla tek dva poena košem Cirbesa – 52:79. Trener gostiju Dejan Radonjić odlučio je da na parketu u tim trenucima malo duže budu Rebić i Tejić, a ovaj drugi je uspeo da se upiše u strelce – 54:81.

Posle mini-serije domaćih od 4:0, udledila sutrojka Blažiča i ubačena bacanja Dangubića. Sa druge strane, Milošević i Sinovec do kraja utakmice uspeli su da smanje rezultat – 65:89.