Crveno-beli veruju u atinsko čudo: Zvezda protiv Nelsona i Panatinaikosa za drugu pobedu u Top 16 fazi

Košarkaši Crvene zvezde Telekom od 20 časova i 45 minuta gostuju Panatinaikosu u okviru sedmog kola Top16 faze Evrolige.

Biće to ukupno deveti duel slavnog grčkog kluba i crveno-belih, a zanimljivo je istaći da je Zvezda u dosadašnjih osam utakmica slavila samo u prvom međusobnom meču kada je u sezoni 1969/1970 trijumfovala ubedljivim rezultatom 91:66.

Zvezda će u dvorani OAKA biti silno oslabljena neigranjem Nemanje Dangubića i Stefana Jovića zbog povreda što je pred put u Grčku apostrofirao i Branko Lazić:

– To je svakako veliki hendikep za nas, posebno ako se u obzir uzme činjenica da su Jović i Dangubić u poslednje vreme pružali veoma dobre partije – rekao je Lazić.

Trener crveno-belih Dejan Radonjić je pohvalio narednog protivnika koji je takođe imao velikih problema sa povredama u prvom delu sezone.

– Panatinaikos je možda izgledao nešto slabije zbog povreda ove sezone. Menjali su i trenera. Možda su mogli i nešto bolje, ali u takvim uslovima su bili dobri, a sada kada su se konsolidovali igraju izvanredno. To pokazuju rezultati. Savladali su Makabi, a imali su mali poraz od Barselone. Bore se za drugo mesto što im donosi mogućnost domaćeg terena u razigravanju. Možda se onda domognu i fajnal-fora. Nema potrebe da se troše reči na Pao, znamo šta su radili ovih godina. Dijamantidis je ikona kluba, obležio je prethodnu deceniju u evropskoj košarci. Imaju kvalitetne centre, tu je i naš Nelson. Svi donose kvalitet u igri koju je smislio Duško Ivanović – dodao je Radonjić.

Strateg ”zelenih” iz Atine Duško Ivković za sajt grčkog kluba je rekao da je ova utakmica od velikog značaja za njegovu ekipu.

– Naš protivnik igra zaista dobro. Pravi su tim. Mladi su i izuzetno talentovani. Moraćemo da odigramo odličnu utakmicu ukoliko želimo da pobedimo. Za nas je ovo izuzetno važan susret i mislim da možemo do trijumfa uz pomoć naših vernih navijača – rekao je on.

Evroliga, Grupa E – sedmo kolo:

četvrtak

Žalgiris – Real 71:88

Makabi – Alba 59:66

Barselona – Galatasaraj 82:70

petak

Panatinaikos – Crvena zvezda 20.45

Tabela: Real 6/1, Makabi 5/2, Panatinaikos 4/2, Barselona 4/3, Alba 3/4, Galatasaraj 2/5, Žalgiris 2/5, Crvena zvezda 1/5.