CRVENO-BELI ZABLISTALI U ZAVRŠNICI: Beron vodio Zvezdu do važne pobede u derbiju

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su danas Partizan sa 92:86, u 18. kolu ABA lige.

Beta

Crveno-beli su sada treći u regionalnom takmičenju sa 12 pobeda, dve manje od Partizana i Budućnosti, a jednom više od Cedevita Olimpije, Mornara i Primorske.

Zvezdu je u “večitom” derbiju predvodio Bili Beron sa 26 poena. Najefikasniji u Partizanu sa 14 bio je Nemanja Gordić.

Derbi utakmica u beogradskoj hali “Aleksandar Nikolić” pred oko 6.000 gledalaca počela je dobro za crveno-bele, pošto je Džejms Gist u prvom napadu poentirao za tri poena.

Partizan je na drugoj strani ka preokretu povukao kapiten Novica Veličković sa dve trojke. Meč u prvih nekoliko minuta obeležili su prekidi, a ekipe su se smenjivale u vodjstvu.

Beron je predvodio Zvezdu s dobrim šutom van linije 6,75 metara, pa je ekipa Dragana Šakote posle prvih 10 minuta imala vodjstvo od 25:23.

Čvrsta odbrana Zvezde, ali i loš ritam Partizana, kao i nekoliko grešaka u organizaciji napada, iskoristio je domaćin u uvodnim minutima druge četvrtine. Pogadjali su Dženkins, Partner i Štimac, pa su crveno-beli poveli sa 40:27.

Kada je delovalo da crno-beli nemaju odgovor, usledila je serija od 12:2 koju je predvodio Gordić, pa je tako tim Andree Trinkijerija na poluvremenu zaostajao samo dva poena – 44:42.

Poput prve četvrtine i treća deonica počela je u nešto sporije ritmu, a prve poene posle minut i po igre postigao je Ognjen Jaramaz šutem za tri poena sa skoro pola terena uz zvuk sirene.

Usledila je mini-serija Zvezde od 5:0, ali Partizan je uzvratio serijom od 12:3,  i to posle nesportske Lazića, te tehničkom Dragana Šakote zbog prigovora.

Partizan i pored znatno boljeg ritma nije uspevao da se osetnije “odlepi”, a najzaslužniji za neuspeh crno-belih bio je raspoloženi Beron koji nosio Zvezdu do preokreta 67:66.

Rezultatska “klackalica” vidjena je četvrtoj deonici, pa je meč ušao u neizvesnu završnicu.

Poeni su uglavnom postizani s linije za slobodna bacanja, a praktično odlučujuće postigao je Marko Jagodić Kuridža na 37,4 sekundi do kraja.

Tajm-aut Trinkijerija nije doneo poene, a konačan rezultat postavio je igrač utakmice, Bili Beron.