CRVENO-BELI ŽELE POBEDU KAO PRE 39 GODINA: Arsenal sutra gostuje Zvezdi, a evo zbog čega je srpski klub FAVORIT (VIDEO)

Delije
Beta

Fudbalski klub Crvena zvezda sastaće se sutra sa Arsenalom, u utakmici u kojoj će pokušati da ponovi uspeh od pre 39 godina, kada je eliminisala englesku ekipu u Kupu UEFA.

 

Zvezda će u četvrtak od 19.00 na stadionu “Rajko Mitić” igrati protiv Arsenala u trećem kolu Grupe H Lige Evropa.

Crveno-beli posle dve utakmice zauzimaju drugo mesto na tabeli grupne faze tog evropskog takmičenja sa četiri boda, dva manje od Arsenala, tri više od BATE Borisova i četiri od Kelna.

Beogradski klub je na jesen 1978. godine eliminisao Arsenal u trećem kolu Kupa UEFA posle pobede u prvoj utakmici na svom stadionu sa 1:0 i remija 1:1 u Londonu. Zvezda je te sezone stigla do finala.

Te dve utakmice su jedine između vicešampiona Srbije i engleskog velikana u istoriji.

Tadašnja ekipa predvođena trenerom Brankom Stankovićem je prvu utakmicu pobedila golom Cvijetina Blagojevića, a potom je prošla dalje zahvaljujući sada već legendarnom pogotku Dušana Savića u finišu susreta.

U nastavku pogledajte poslednji okršaj Zvezde i Arsenala, pre 39 godina:

Crvena zvezda je u svojoj istoriji igrala 16 utakmica protiv engleskih klubova i ima šest pobeda i po pet remija i poraza.

Arsenal je, s druge strane, pored dve utakmice protiv Zvezde, dva puta igrao sa njenim “večitim” rivalom Partizanom, 2010. godine u Ligi šampiona, kada je oba meča dobio rezultatom 3:1.

Fudbaleri Arsenala će tokom dana doputovati u Beograd iz Londona, ali neće imati uobičajeni trening u srpskoj prestonici, već će samo u 19.00 na stadionu imati konferenciju za novinare.

Važno je napomenuti da Arenal u nedelju (22. oktobra) gostuje Evertonu u prvenstvenoj utakmici koja se igra u okviru devetog kola Premijer lige, ali i da u Beograd stiže žestoko oslabljen – bez sedmorice igrača!

Nije tajna da Aleksis Sančez želi da ide iz Londona, a ista je situacija sa Mesutom Ozilom. Nemac je mislima daleko od “Emirejtsa”, pruža očajne partije, pa su se protiv njega okrenuli i saigrači, koji su ga javno kritikovali posle poraza od Votforda (1:2) za vikend.

Pored toga, na Ostrvu su procurele informacije da Arsen Venger na gostovanje Crvenoj zvezdi neće dovesti sedam fudbalera, koji bi, sasvim sigurno, imali mesta u startnoj postavi. Tako na stadion “Rajko Mitić” u četvrtak sigurno neće istrčati povređeni Škodran Mustafi, Kalum Čembers, Loran Košelni, Dani Velbek, dok verovatno francuskom stručnjaku neće biti na raspolaganju ni Aron Remzi, Aleksis Sančez i Santi Kazorla.

Dakle, biće Arsenal i te kako oslabljen, što je svakako šansa za Zvezdu da zabeleži dobar rezultat u najbitnijem meču u poslednjih 10 godina.