Crveno-belima se smeši ČETVRTFINALE EVROLIGE: Zvezda se kockala, ali ipak POBEDILA Bamberg!

KK Crvena zvezda
twitter.com/kkcrvenazvezda

Košarkaši Crvene zvezde savladali su nemački Bamberg u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" u utakmici 24. kola Evrolige 74:60 (17:9, 26:20, 13:14, 18:17).

 

Crveno-beli su zabeležili 14. pobedu, što ih (uz deset poraza) učvršćuje na šestom mestom evroligaške tabele, a ukoliko Panatinaikos sutra izgubi od Darušafake, srpski šampion će se s njim izjednačiti na petom mestu.

Bamberg više nema nikakve šanse da se domogne četvrtfinala, ostao je na 12. poziciji sa skorom 8-16.

Crveno-beli odigrali su fantastično do sredine treće deonice, ali su u nastavku umalo ispustili ogromnih +25 iz 25. minuta! Bamberg je tri minuta pre kraja posle velike serije smanjio na 63:57, ali Simonović je ubacio važne poene posle skoka u napadu, a potom su Kuzmić i Dženkins osigurali 14. pobedu srpskog šampiona u elitnom takmičenju.

Iako još uvek nije matematički osigurala plasman u četvrtfinale Evrolige, sada bi pravo čudo trebalo da se dogodi pa da crveno-beli ne uđu u plej-of drugu godinu u nizu.

Čarls Dženkins je bio sjajan sa 18 poena i 4 asistencije, a uz to je imao i ulogu prvog plejmejkera. Simonović je dodao 13 poena i 9 skokova, a Gudurić je uz 12 poena dodao 3 skoka i 4 asistencije.

Na drugoj strani, dvocifren je bio samo Fabijen Kozer sa 21 poenom.

U narednom kolu Zvezda gostuje prvoplasiranom Realu u Madridu.