CSKA bez Tea do trećeg mesta: ‘Armejci’ prokockali 28 razlike, ali ipak pobedili Fenerbahče

Košarkaši moskovskog CSKA osvojili su treće mesto na ‘fajnal foru’ Evrolige u Madridu, pobedom nad Fenerbahčeom sa 84:80.

 

Moskovljani su u jednom trenutku imali prednost od 28 poena, ali su izabranici Željka Obradovića uspeli da se vrate i uvedu meč u neizvesnu završnicu.

Na kraju, CSKA nije dozvolio potpuni preokret Fenerbahčea, pa je po drugi put u poslednje tri godine završni turnir završio kao trećeplasirani.

Ruski klub je mnogo motivisanije ušao u meč, što se videlo po samoj igri. Prvu četvrtinu je dobio sa 27:13, a u istom ritmu je nastavio i u drugom periodu i na poluvremenu se činilo da je utakmica rešena, zbog razlike od 24 poena.

Međutim, šta god da je Obradović rekao svojim igračima na poluvremenu, to ih je podilo i postepeno su uspeli da se vraćaju u meč. Tri minuta pre kraja poslednje četvrtine uspeli su da izjednače na 77:77, ali je to sve što su mogli da urade, pošto su Moskovljani bili koncentrisaniji i na kraju su upisali trijumf.

 

CSKA je do trijumfa predvodio De Kolo sa 17 poena, Nikols je dodao 14, uz pet skokova, a dvocifren je bio i Džekson sa 12 poena i šest asistencija. Srpski reprezentativac Miloš Teodosić propustio je utakmicu zbog povrede.

Gaudlok je bio najbolju u redovima Fenerbahčea sa 24 poena, a odličnu partiju imao je Nemanja Bjelica sa 18 poena i deset skokova. Zapažen je bio i Zizis sa 12 poena i šest asistencija, dok je Bogdan Bogdanović utakmicu završio sa pet poena, tri skoka i četiri asistencije.