CSKA: Zabrana Tošiću da igra je unapred isplanirana, on je jedan od naših najopasnijih fudbalera

Direktor moskovskog CSKA Roman Babajev rekao je da su svi u klubu šokirani načinom na koji su se britanske vlasti ponele prema Zoranu Tošiću.

On je ocenio da je sve oko vize u pasošu unapred isplanirano kako srpski fudbaler ne bi mogao da zaigra protiv Mančester Sitija.

Tošić nije igrao za Moskovljane u sinoćnjoj pobedi protiv Sitija (2:1) u Ligi šampiona, pošto je, kako se navodi, imao samo tranzitnu vizu.

– To je nedopustivo i siguran sam da je sve unapred isplanirano, kako Tošić, kao jedan od naših najopasnijih igrača ne bi mogao da igra. Siguran sam da tako nešto ne bi moglo da se dogodi u nekoj drugoj evropskoj zemlji, razmisljamo da se žalimo UEFA – izjavio je sportski direktor Roman Babajev, a preneo Dejli Mejl.

Problem je nastao što je Tošiću umesto turističke izdata tranzitna viza, zbog čega je prilikom dolaska u ponedeljak dugo zadržan na aerodromu, ali na kraju ipak pušten u zemlju, ali bez dozvole da zaigra, iz neverovatno objašnjenje da je u pitanju igrač CSKA i da je došao u Veliku Britaniju da radi.

– Oduzeli su mu i pasoš, što je prvi put u klupskoj istoriji da se u nekoj državi desi stranom gradjaninu. Migraciona služba je kontaktirana i od strane srpskog konzulata i ruske ambasade, ali su odlučili da mu bude zabranjeno čak i da bude gledalac. Zahtevali su da napusti teritoriju Mančestera pre početka utakmice – objasnio je Babajev.

Da sve bude zanimljivije Tošić nikada ranije nije imao problema, a godina dana je živeo u Mančesteru i imao dozvolu za rad, ali kao fudbaler gradskog rivala Junajteda.