Čukarički: Dosta o Kupu, ako hoćemo u Evropu moramo da pobeđujemo u prvenstvu

Sportski direktor Čukaričkog Vladimir Matijašević čestitao je svima u klubu istorijski, prvi, plasman u finale Kupa Srbije.

 

Matijašević je naglasio da se ekipa sada okreće obavezama u prvenstvu.

Čestitam igračima i svima u klubu na istorijskom uspehu, ali ne treba više razmišljati o tome. Već u ponedeljak igramo protiv Rada kod kuće i ako hoćemo u Evropu moramo da pobeđujemo u sledećim prvenstvenim utakmicama. O Kupu ćemo ponovo razmišljati sredinom maja – rekao je Matijašević za sajt kluba.

Čukarički je juče u revanšu polufinala Kupa opet savladao Voždovac sa 4:1, nakon 2:0 u prvom meču i plasirao se u finale, gde će se 20. maja za trofej boriti sa Partizanom.

Ekipa sa Banovog brda, trenutno trećeplasirana na tabeli Superlige, u ponedeljak u prvenstvu dočekuje Rad, zatim je domaćin Radničkom iz Niša, a potom gostuje Radničkom iz Kragujevca.

– Sve su to ekipe koje se bore za svaki bod. Rad je u seriji pobeda, mlad su i perspektivan tim. Naši igrači moraju u sledećim kolima na terenu da pokažu da nisu slučajno treći na tabeli. I zbog njih samih i zbog kluba moraju da pobeđuju – naveo je on.

Prema njegovim rečima, u klubu su svi jedinstveni – igrači, stručni štab i zaposleni, a najbolji dokaz za to je činjenica da je plasman u finale Kupa posvećen povređenom omladincu Nemanji Cvetkoviću.

– Nemanja je slomio nogu na treningu i svi u klubu mu želimo brz oporavak i povratak – poručio je Matijašević i dodao da je klub na raspolaganju svakom igraču kad je potrebna pomoć.