Čukina poruka u 91. minutu – ne damo Evropu!

Nenad Mirosavljević golom i asistencijom zaslužio epitet igrača utakmice. U Nišu Saša Stojanović srušio otpor OFK Beograda

Novi Pazar se ponadao, Javor se isprsio koliko je mogao, ali treće mesto Čukaričkog na tabeli nije plod slučajnosti. Tim sa Banovog brda je u 20. kolu Superlige otpisao i goste iz Ivanjice i pobedom od 2:1 (1:0) sačuvao biciklističkim rečnikom “žutu majicu” pred nastavak trke za evropsku vizu.I nisu samo tri boda ono što može i treba da raduje Vladana Milojevića, već i način na koji je Čuka stigla do bodove.

Naime, do 60. minuta neprimetni Borko Veselinović je na trenutak eksplodirao, slalomom prošao pored trojice igrača domaćeg tima i kao na tacni uposlio Đorđa Ivelju, koji je anulirao raniji pogodak Nenada Mirosavljevića.

Ali, iskusni vuk kakav je Mirosavljević znao je da nije gotovo dok sudija ne odsvira kraj.

Petar Bojić je početkom sudijske nadoknade povukao napad Čuke, dodao do Mirosavljevića, a ovaj odmah loptu prosledio rezervisti Stefanu Dimiću, 20-godišnjem momku koji izrasta u pravog džokera Milojevića – 2:1 za ostanak na evropskom kursu!

U Nišu je epitet junaka meča poneo Saša Stojanović, koji je dirigovao pobedom Radničkog nad OFK Bogradom od 2:1. Prvo pas kao na tacni za Radoša Bulatovića i vođstvo od 1:0, a potom i minijatura i poluvolej za 2:1 već u 15. minutu.Romantičari su, doduše, uspeli da se na vreme vrate u život, pošto je Aleksandar Čavrić fenomenalnim golom iz slobodnog udarca smanjio zaostatak u 25. minutu. Kasnije je još nekoliko puta opasno zapretio pokazavši da je jedan od najzanimljivijih mladih igrača u Superligi, ali se Radnički odbranio i nastavio da sanja san o povratku na evropsku scenu.

Čuka je pet bodova ispred, a do kraja prvenstva ostalo je još 11 utakmica. Ali, isti cilj imaju i Novi Pazar, Jagodina i Vojvodina.