Ćurčić: Mečevi sa Nemcima i Česima su najbitniji, verujem u plasman u drugu rundu

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je da je zadovoljan protivnicima u grupi za Evropsko prvenstvo u Českoj i da veruje da njegov tim može da izbori plasman u polufinale.

– Zadovoljan sam što smo među najboljih osam ekipa u Evropi, što smo u užem krugu. Ovde su sve dobre ekipe. Mi nismo slučajno ovde, verujemo u svoje kvalitete i verujem da možemo da napravimo rezultat, da prođemo grupu – rekao je Ćurčić.

Fudbalska reprezentacija Srbije za igrače do 21 godine takmičiće se u grupi A sa selekcijama Češke, Nemačke i Danske na Evropskom prvenstvu 2015. godine u Češkoj, određeno je žrebom u Pragu.

– Dobili smo dobre rivale… Nemci su svakako najteži protivnik i prema oceni mnogih, glavni favoriti za osvajanje trofeja. Mi protiv njih igramo prvi meč i siguran sam da imamo šta da pokažemo – rekao je Ćurčić.

– Posle Nemaca nas očekuje meč sa domaćinom Češkom, što je uvek nezgodno… Ta dva meča su najbitniji, ali svi mi verujemo u dobar rezultat – dodao je on.

U Grupi B smešteni su Engleska, Italija, Portugal i Švedska. Srbija će sve mečeve igrati u Pragu. Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine održaće se od 17. do 30. juna 2015 u Českoj.