Ćurčić: Portugalija nije samo Ronaldo, verujem u mogućnosti naše reprezentacije

Selektor Srbije Radovan Ćurčić istakao je da tim neće ići sa „belom zastavom” na Portugal, izazivši zabrinutost za spremnost Nemanje Matića.

 

foto: fss.rs

Srbija 29. marta gostuje u Lisabonu u četvrtom meču u kvalifikacijama za EURO 2016. „Orlovi” imaju samo jedan bod, pa je svaki novi gubitak bodova korak unazad.

Iza nas su četiri meseca razgovora i priprema sa igračima za utakmicu sa Portugalijom. Imamo jasnu viziju, koju želimo da sporovedemo u delo i da našu igru dovedemo na najviši nivo – rekao je Ćurčić.

Reprezentacija Danske je sa utakmicom više od ostalih rivala u vođstvu sa sedam bodova. Sledi Portugalija sa šest, Albanija sa četiri, Srbija i Jermenija sa po jednim bodom.

– Portugalija je u mnogo boljem položaju od nas, jer ima pet bodova prednosti. Kod Portugalaca se stvara uverenje da im utakmice protiv Srbije može biti odlučujuća za dalji tok kvalifikacija. Gajimo veliki respekt prema Portugaliji, ali i verujemo u sebe i naše mogućnosti – poručio je Ćurčić, koji je u petak saopštio spisak igrača na koje računa u Portugalu.

Ćurčić ne planira da posveti posebnu pažnju najboljeg fudbaleru sveta Kristijanu Ronaldu.

– Portugalija nije samo Ronaldo. U portugalskom timu ima još mnogo dobrih pojedinaca o kojima moramo voditi računa. Mislim da smo dobro analizirali igru Portugalije, prepoznali njihove ideje u odbrani i napadu. Tako ćemo i vežbati narednih dana – rekao je Ćurčić.

Više ga brine poreda Nemanje Matića…

Matić već tri utakmice igra pod blokadom. Dobili smo informaciju da će do meča sa Portugalijom biti spreman – objasnio je Ćurčić.

Ono što ga posebno raduje pred meč je motivisanost igrača.

– Iz razgovora sa igračima stekli smo uverenje da ih je teško pogodio poraz protiv Danske i događaji u meču sa Albanijom. Zato oni sada imaju veliki motiv da protiv Portugalije, pokažu pravo lice – zaključio je selektor Srbije.

U nastavku kvalifikacija 29. marta sastaju se: Portugalija – Srbija i Albanija – Jermenija, dok je Danska slobodna, pa će u istom terminu igrati prijateljsku utakmicu protiv Francuske.