Ćurčić: Sujeti u timu nema mesta, razgovaraćemo sa Vidićem, Ljajićem i Subotićem

Novi selektor reprezentacije Srbije Radovan Čurčić rekao je da ne bi ni prihvatio ponudu rukovodstva FSS da ne veruje u plasman na Evropsko prvenstvo.

– Prija mi poverenje, to je velika čast, ali i obaveza. Situacija je teška, imamo veliki bodovni zadatak, ali još 15 bodova je u igri i moramo pozitivno da gledamo. Hrabrosti mi ne nedostaje, ali dok postoji šansa treba verovati – rekao je Ćurčić.

– Izvesno, naredna dva gostovanja, protiv Portugalije i Danske odrediće naš put. Možda je i bolje što ćemo igrati u gostima jer je pritisak na domaćinu – dodao je novi selektor Srbije.

On je dodao da će insistirati da u timu vlada porodična atmosfera.

– Imamo kvalitetne pojedince, ali neću da kažem da nemamo tim, već samo da nemamo rezultate. Sujeti nema mesta, ne sme da se postavlja pitanja da li se igra minut, dva ili pet, već da se bude u službi tima. Ne smemo nijednog igrača da se odreknemo, ali u timu mora da vlada porodična atmosfera – istakao je Ćurčić sa jasnom aluzijom na “slučaj Filip Đorđević”, pošto je navodno napadač Lacija rekao da neće da dolazi da bi igrao minut ili dva.

 

Ćurčić je najavio razgovore sa Nemanjom Vidićom, Nevenom Subotićem i Ademom Ljajićem.

– Suvišno je da pričam o Vidićevim kvalitetima, on može da nam pomogne i u ljudskom i u igračkom smislu, dokazao se kao jedan od najboljih defanzivaca u Evropi, ali ima još do marta. Što se tiče Subotića i Ljajića, potpredsednik Savo MIlošević i ja ćemo razgovarati sa njima i videćemo u čemu je problem – naveo je Ćurčić.

Prema njegovim rečima, ne može da stoji tvrdnja da u reprezentaciji vlada loša atmosfera.

– I do mene su stizale te priče, ali lično sam se uverio da nije tako. Posle razgovora sa igračima shvatio sam o kakvoj se grupi radi, nije bilo nesuglasica, ali normalno je da posle loših rezultata atmosfera bude malo poljuljana. Ako svi budemo usmereni ka jednom cilju, rezultat neće izostati – jasan je Ćurčić.

On nije hteo da analizira rad prethodnika Dika Advokata.

– Ne želim da govorim da li je Advokat mogao više, znam da je dao sve od sebe, ali rezultat kreira sve – zaključio je Ćurčić i poručio da će njegov naslednik na mestu selektora mlade reprezentacije za šampionat Evrope u Češkoj moći da računa na sve članove A tima.

Ćurčić je u utorak na sednici Izvršnog odbora FSS imenovan za selektora do šampionata sveta u Rusiji 2018. godine.loading...