DA LI STE ZNALI? Ovo su ČUDNE NAVIKE koje Novaka Đokovića čine NAJINTERESANTNIJIM ČOVEKOM u tenisu!

Novak Djokovic
promo

Poznato je da najbolji srpski teniser, Novak Đoković, i nije baš poštovan među navijačima "belog sporta" kao što su Rafael Nadal i Rodžer Federer. Međutim, on svojom harizmom zrači i njegova ličnost je mnogo više od kombinacije ove dve igračke legedne. Od njegovih čudnih navika u ishrani do ljubavi prema plesu, Nole je jedan od retkih sportista koji je toliko društven i živopisan, a opet najbolji u poslu koji obavlja...

 

Đoković, koji je prošle sedmice obelodanio da zbog povrede lakta neće igrati do kraja ove sezone, pao bi ovog ponedeljka na petu poziciju i da nije napravio pauzu, jer mu je oduzeto 1.000 bodova koje je krajem jula 2016. osvojio kao šampion turnira u Torontu.

Nekada najbolji teniser sveta zapao je u fazu koja kad-tad sačeka svakog profesionalnog sportistu, čije su karijere uvek u znaku – uspona i padova.

Nije to ništa nenormalno, čudno i šokantno. Ono što bi trebalo svi da učinimo jeste da budemo uz našeg najboljeg tenisera ikada – i onda kada nas uveseljava brojnim trofejima, ali i onda kada ne ide sve po planu.

Jer, postoje neke čudne stvari koje Novaka čine drugačijim. Ukoliko vam do sada nisu bile poznate, u nastavku možete pročitati po čemu se to naš Nole razlikuje od drugi tenisera:

 

– Da li ste znali da Novak pije samo toplu vodu? On kaže da to čini jer hladna sprečava protok krvi.

– Na Vimbldonu uvek pojede travu sa terena, jer kaže da ima ukus znoja.

– On je nerazdvojan od psa Pjera. Jednom prilikom, kada njegovom ljubimcu nije bilo dozvoljeno da uđe na Vimbldon, jedan izvor je tada otkrio za “Telegraph” da “kad god Novak ne može da povede psa sa sobom, on je iskreno uznemiren. Za njega to predstavlja ogroman problem”.

– Novak tokom meča uvek priča sam sa sobom. Često i opsuje, a jednom je glasno poručio svima: “Sada ćete mi svi p******* k****”.

 

– Uoči svakog servisa Nole tapka lopticu od podlogu u proseku do dvanaest puta. Tokom jednog meča 2008. godine vidno iznerviran protivnik je okrenuo leđa srpskom teniseru dok je on tapkao lopticu.

U jednom intervjuu iz 2012. godine Novak je istakao kako je reč o veoma lošoj navici.

“To je navika. Loša navika. Počeo sam da je tapkam kad sam nervozan. Ali, onda je postalo dosadno, ne samo za mene već i za druge. Nisam mogao da zaustavim ruku, kao robot je automatski tapkala lopticu 30 puta. Nisam to mogao da objasnim, i teško sam to promenio”, rekao je Novak, i dodao da mu je rekord 38, ili 39 tapkanja tokom meča.

– Kad je bio mlađi, često je znao da preda meč onog momenta kad počne da gubi. Ovo su mu mnogi zamerili.

– Jede hranu bez glutena, izbegava mlečne proizvede i pojedine vrste paradajza. Ovo je jedan od razloga zašto je bio najbolji teniser sveta.

– Ima neverovatan smisao za humor. Publika često od njega zahteva da imitira Rafaela Nadala, Mariju Šarapovu, Serenu Vilijams… Nikada nije odbijao ovaj izazov. Uvek je bio raspoložen da nasmeje druge.

– Kada igra meč, tokom pauza, često zna da pojede bananu. Što mnogi njegovi protivnici ne praktikuju.

– Opsednut je plesom. Uvek iskoristi priliku da malo đuska.

Dakle, ovo su samo neke od čudnih navika koje Noleta čine posebnim. 

Do nekih novih veselih momenata, našem teniseru želimo brz oporavak, pa da se od naredne sezone ponovo svi zajedno smejemo i radujemo novim trofejima!