Kilijan Mbape već posle prve seniorske sezone zaludeo najveće klubove sveta koji broje stotine miliona evra ne bi li ga doveli.

 

Kilijan Mbape, je fudbalski talenat kakav se rađa jednom u 10 godina, a Monako je imao tu čast da ponikne upravo u njihovim redovima i sada ubire plodove njegovog talenta i fudbalskih kvaliteta kojima se Evropa uveliko divi. Na veliku pozornicu stigao je ove sezone i već u prvoj seniorskoj sezoni pravi čuda i vodi Kneževe ka završnici Lige šampiona.

Zato nije ni čudo što je već uveliko na radaru najvećih klubova sveta, koji su čak spremni da obore rekord u transferima ne bi li ga privoleli u svoje redove.

Mbape je na poslednjoj utakmici Monaka, na gostovanju Dortmundu u prvoj utakmici Lige šampiona i pobedi od 3:2, pokazao da je spreman za velika dela, i sa dva gola je trasirao Monaku put ka polufinalu Lige šampiona.

Dva gola Milionerima, naterali su Real Madrid da uveliko broji milione i da doda nekoliko desetina više kako bi ubedio Monako da ga proda.

Ponuda od neverovatnih 100 miliona već se priprema, a spekuliše se i da bi Monako mogao da traži čak i 130 miliona evra!

U svakom slučaju, očekuje se da transfer Mbapea bude novi svetski rekord i da pretekne sunarodnika Pola Pogbu, za koga je Mančester junajted platio 105 miliona evra kada ga je proteklog leta doveo iz Juventusa.

Prema izveštaju Marke, Mbape je zainteresovan za prelazak u Real, ali želi da odigra još jednu sezonu u Monaku. 

Danas sam u Monaku, Real Madride, mi ćemo se videti kasnije. Real Madrid je veliki klub, ali ja imam još mnogo da učim. Real je klub u kome treba da igrate kada ste u zenitu svoje igre. Mislim da ja još uvek nisam na svom vrhuncu – rekao je Mbape u nedavnom intervjuu.

Mbape je rođen 20. decembra 1998. godine i trenutno važi za najtalentovanijeg fudbalera sveta. Ove sezone je na 34 utakmice u svim takmičenjima postigao 21 gol i imao je 11 asistencija.

Pogledajte i neke od njegovih golova, asistencija i poteza iz ove sezone: