“DALI SMO TRI GOLA, A MOGLI SMO JOŠ”: Edin Džeko OTKRIO TAJNU Romine velike senzacije! (VIDEO)

Roma
Beta

Fudbaleri Rome su na svom terenu savladali Barselonu sa 3:0 i tako eliminisali Katalonce koji su slavili u prvoj utakmici sa velikih 4:1.

 

Golove za Romu postigli su Edin Džeko u šestom, Danijele de Rosi u 58. minutu iz jedanaesterca i Kostas Manolas u 82. minutu.

Roma je u prvom poluvremenu bila opasnija, postigla je jedan pogodak i imala je više udaraca ka golu protivnika.

Barselona je ofanzivno krenula u meč, pokušavali su na samom početku Lionel Mesi i Serhi Roberto, ali je vrlo brzo stigao odgovor na drugoj strani.

Roma je u šestom minutu povela pogotkom Džeka posle sjajne asistencije Danijelea De Rosija.

Italijanska ekipa je nakon tog gola mogla da duplira prednost preko Patrika Šika, a u izglednoj prilici se u 37. minutu našao i Džeko, ali se rezultat do kraja prvog poluvremena nije menjao.

Jedinu priliku do kraja poluvremena Barselona je imala preko Mesija, ali je Argentinac iz slobodnog udarca šutirao preko gola.

Roma je u 58. minutu duplirala prednost, a strelac je bio De Rosi iz penala. Prethodno je Djerar Pike u kaznenom prostoru oborio Džeka.

Italijanska ekipa je nastavila da napada, nije gubila nadu u preokret i čudo i to joj se isplatilo u 82. minutu kada je Manolas pogodio mrežu Barselone glavom posle kornera za veliko slavlje.

Edin Džeko jedan je od tvoraca možda i najveće senzacije u svetu fudbala tokom poslednjih desetak godina:

– Ovo je bilo fantastično, ali možda nam sledi nešto još bolje. Pokazali smo da možemo da igramo protiv svih. Dali smo Barseloni tri gola, a mogli smo još. Nikada nisam video Barselonu da se ovako muči kao što je to bio slučaj večeras. Zato što smo ih pritiskali od prvog minuta – rekao je Džeko i objasnio zbog čega je trener Di Franšesko tvorac velikog uspeha:

– Meni je bilo lakše da igram u formaciji 3-4-1-2. Ovako su mi Šik i Najnoglan bliži, otvara mi se više prostora i njihova odbrana je morala da se širi. Prvi put smo zaigrali sa trojicom pozadi i izgledalo je sjajno. Veoma sam srećan u ovoj formaciji. Verovali smo u preokret iako su nam svi davali pet odsto šansi. Zasluženo smo u polufinalu! Nadam se da možemo i do finala! Niko nije verovao u nas, a mi smo među četiri najbolja. Protiv velikih klubova uvek igramo najbolje i lakše nam je nego kada smo favoriti – rekao je reprezentativac Bosne i Hercegovine.