Dalipagić: Smešno je što Boban Marjanović sedi na klupi

Legenda naše košarke, Dražen Dalipagić, smatra da je velika greška što Boban Marjanović kao "najdominantniji centar u Evropi" zbog taktičkih zamisli ne provodi dovoljno vremena u igri u dosadašnjem toku polufinalne serije ABA lige. Bivši košarkaš misli da Radonjić greši što se prilagođava igri protivnika na taj način što MVP-ja Evrolige drži van terena.

 

Da li Crvena zvezda sa MVP-jem Evrolige Bobanom Marjanovićem treba da se prilagođava Partizanu u polufinalnoj seriji plej-ofa ABA lige, kao što to do sada izgleda (igrao samo 43 od 80 minuta zbog “taktičkih zamisli”), ili bi moralo da bude obrnuto, pitanje je koje ovih dana i te kako muči košarkašku javnost.

Meni je smešno da najdominantniji centar Evrope ne igra iz tog razloga. Pa, zamislite da je Vlade Divac kada se odlučuje sedeo na klupi iz taktičkih zamisli! Nema dileme, ja bi to uradio suprotno od Dejana Radonjića. On je MVP i tu je kraj priče. Razlika je samo u tome što Bobija ovde ekipe dobro znaju, ne daju mu da primi loptu. Ali, šta to znači? Pa ako ga udvajaju, eto rupe u odbrani, eto samog igrača na drugoj strani… I to je valjda neka prednost? – jasan je Dražen Dalipagić.

  

Večiti rivali bore se za finale ABA lige i plasman u Evroligu naredne sezone, a trenutno je 1:1 u pobedama. Polufinalna serija preselila se u crno-beli Pionir, gde će Partizan biti domaćin u naredna dva meča, u subotu i nedelju od 21 časa.

Pobednik će biti ekipa koja prva dođe do tri trijumfa i ukoliko bude potrebno, može da odlučuje peti okršaj, takozvana majstorica u sredu u istom terminu.