Dalo: Partizan je najbolji klub za mlade igrače

Kada se razdragani tinejdžer pun entuzijazma pozdravio sa porodicom i iz rodnog Nanta krenuo u Beograd, tokom putovanja nije zamišljao scene u kojima ide po parketu tešeći saigrače zbog bolnog udarca koji im je nanela sudbina.

Nije pomišljao ni da će u danima koji su dolazili mladalačku atmosferu zameniti sumorna svlačionica. Ali, nekada je realnost surovija od nadanja.

U tim trenucima potrebni su razni oblici energije kako bi se sivilo razbilo. Boris Dalo, mladi Francuz koji je u Beogradu napunio 20. rođendan, posle poraza od Cedevite i Crvene zvezde uspeo je da proizvede tu snagu potrebnu za podizanje šampiona.

Prvo je ubrzao Parni valjak u trenucima kada je u Železniku bilo na pomolu iznenađenje, da bi potom nosiocima igre poklonio 15 minuta odmora protiv Mega Vizure, a da pri tom tempo Partizanove igre nije opadao.

– Jedino što u ovom trenutku mogu da dam jeste energija – objašnjava mladi plejmejker Partizana. – Počevši od odbrane, trčanja, skokova i asistencija, a ako bude i neki poen, to je samo bonus. Trener to traži od mene i dajem sve od sebe.

Dali ste veliki doprinos da se pobedama prevaziđe bolan period?

– Bilo je stvarno teško, posebno posle poraza od Cedevite. Lično, posle toga sam se trudio da ih bodrim, da ostanemo kao jedan, da se podižemo zajedno. Znali smo da moramo da se vratimo na parket i spremimo za meč sa Zvezdom. Onda nam se ponovilo isto! Sada se oporavljamo i jedva čekamo svaku utakmicu u srpskoj ligi.

Posle pobede u derbiju sa Mega Vizurom se lakše diše?

– Naravno! Kada padneš kao što smo mi pali, jedino što možeš da se podižeš. Zaista smo bili loše, emotivno potpuno ispražnjeni. Ničega nije bilo u nama. Sada se osećamo bolje, ostvarili smo dve važne pobede i sigurno će biti sve lakše.

Saigrač Vam je postao Zvezda u usponu Evrolige?

– Bogdan je to potpuno zaslužio. Mnogo je radio ove sezone, bio je jedan od lidera ekipe. Doneo nam je Top 16 u utakmici protiv Fenerbahčea, bio je glavni igrač iako je mlad. Za nas koji smo svakog dana sa njim to nije iznenađenje. Svetla je njegova budućnost.

Trener Vujošević je rekao da bi to trebalo da bude stimulans za njega. Koliko Bogdanovićevo priznanje može da motiviše i vas još mlađe igrače?

– Prvo, ovo je priznanje i našem treneru koji nam uvek daje ogromno samopouzdanje, kao i svima koji rade sa nama. Dobro je i za klub, Veličković je pre njega bio Zvezda u usponu i Partizan je tako nastavio tradiciju proizvodnje mladih igrača. I ja sam došao u Partizan da napredujem, posebno kroz Evroligu. Mlada ekipa donosi mnogo toga dobrog za mene.

Kada ste pomenuli Evroligu. Sledeće sezone Partizan je gotovo sigurno neće igrati?

– Za mladog igrača nema boljeg mesta da radi i napreduje od Partizana. Šteta je što ne igramo Evroligu, ali pred nama je novi ciklus – dodaje simpatični Francuz šireći, kao i uvek, pozitivnu energiju.