‘Dan D’ za Zvezdu: U Nionu danas odluka o kazni za crveno-bele

Evropska fudbalska federacija (UEFA) bi u utorak trebalo da izrekne kaznu Fudbalskom klubu Crvena zvezda zbog kršenja finansijskog fer-pleja.

Na “Marakani” se nadaju da će Kontrolni odbor UEFA za finansije, odnosno Komisija za izricanje presuda, biti blagonakloni i poštedeti najtrofejniji srpski klub najteže kazne – eliminacije iz Evrope.

Sportal piše da su crveno-beli nakon saslušanja, kojem je prisustvovao i generalni sekretar FSS Zoran Laković, izdejstvovali dodatni rok za dostavljanje dodatne dokumentacije, koja im je dala pravo na nadu da mogu proći samo sa lakšom kaznom.

Povoljan scenario iz Niona za Zvezdu bila bi čak novčana i uslovna kazna, a postoji i realna mogućnost da klubu iz Ljutice Bogdana bude izrečena zabrana registrovanja novih igrača, kao i vremenska suspenzija od jedne do tri sezone.

Ako UEFA i odobri licencu, Zvezda će ponovo ući u novu trku sa vremenom, jer će morati da do 31. maja izmiri sve dospele obaveze prema klubovima i bivšim igračima koji su prijavili crveno-bele.

UEFA je nedavno izrekla samo uslovne i finansijske kazne, ali ne i suspenziju prvacima Engleske i Francuske – Mančester sitiju i PSŽ-u, a novčano su kažnjeni ruski Zenit, Anži i Rubin, turski Galatasaraj, Trabzon i Bursa, kao i bugarski Levski. Međutim, svi ovi klubovi su se, za razliku od Zvezde, nagodili sa Istražnom komisijom na vreme i izborili se za povoljniju poziciju.