DAN KADA SE ISPISUJE ISTORIJA! Na utakmici Superkupa Evrope nikada se nije dogodilo OVAKO NEŠTO

Evropska fudbalska unija (Uefa) saopštila je danas da će Francuskinja Stefani Frapar biti glavni arbitar na utakmici Superkupa Evrope između Liverpula i Čelsija.

Sudija
pixabay.com/Ilustracija

To će biti prvi put da ženski sudija deli pravdu u Uefa finalima za muškarce, meču u kojem će se 14. avgusta u Istanbulu sastati pobednici Lige šampiona i Lige Evropa.

Stefani Frapar će pomagati Manuela Nikolosi i Mišel O’Nil. Četvrti sudija biće Džunejt Čakir. 

Frapar je u julu imala čast da sudi finale ženskog Svetskog prvenstva između SAD i Holandije u Lionu. Ona je, takođe, sudila i polufinalnu utakmicu ženskog Evropskog prvenstva između Holandije i Engleske, kao i finale Evropskog prvenstva za igračice do 19 godina u Turskoj.

Ona je ušla u istoriju francuskog fudbala kao prva žena sudija na utakmici prve francuske lige, a sada je izabrana za stalnog sudiju Lige 1 za sezonu 2019/20.

“U više navrata sam rekao da potencijal ženskog fudbala nema ograničenja i presrećan sam što je Frapar izabrana za glavnog sudiju Uefa Superkupa”, rekao je predsednik Uefa Aleksander Čeferin.

Frapar, ipak, nije prva žena kojoj je dodeljeno da u Uefa utakmicama sudi fudbalerima. Tu čast je imala Nikol Petinja koja je sudila tri kvalifikacione utakmice za Kup Uefa između 2004. i 2009. godine.