Dan koji su Voriorsi čekali 40 godina: Golden Stejt je u finalu NBA lige

Golden Stejt
Beta

U petoj utakmici finala Zapada Golden Stejt Voriorsi su pobedili Hjuston Roketse rezultatom 104:90 i sa ukupno 4-1 u seriji, prvi put posle 40 godina, plasirali se u veliko finale NBA.

 

Izabranici anici Stiva Kera će se za prsten u najjačoj ligi sveta boriti sa Klivlend Kavalirsima koji su počistili Atlanta Hokse, a ta serija počinje četvrtog juna.

Momci iz Ouklenda sada imaju priliku da na najbolji način završe fenomenalnu sezonu u kojoj su oborili rekord sa 67 pobeda u regularnom delu sezone. Pre Hjustona, ekipa predvođena MVP-ijem Stefom Karijem u plej-ofu je eliminisala Nju Orleans Pelikanse i Memfis Grizlise.

Kari je i ovoga puta bio najbolji pojedinac meča, iako je u prethodnom doživeo stravičan pad i blagu kontuziju glave. Plejmejker je meč završio sa 26 poena (7-21 iz igre, 3-11 za tri), uz 8 skokova, 6 asistencija i 5 ukradenih lopti.

Najbolji u gostujućoj ekipi bio je centar Dvajt Hauard sa 18 poena i 16 skokova, dok su dvocifreni još bili Kori Bruer (16), Trevor Ariza (15), Harden (14) i Džoš Smit (11).

U regularnoj sezoni Voriorsi i Kavalirsi su igrali dva puta, svako je slavio pred svojim navijačima, ali su u Kaliforniji gosti bili bez Lebrona. On je u meču u Ohaju krajem februara ubacio Voriorsima 42 poena.

Prednost domaćeg terena ima Golden Stejt, serija počinje 4. juna u Ouklendu.