Povreda lista će sprečiti kapitena da nastupi za Srbiju na Evropskom prvenstvu, što je rastužilo navijače ali i samog Miloša Teodosića.

 

Posle neprijatne odluke o propuštanju velikog takmičenja, oglasio se kapiten Orlova.

– Bilo mi je izuzetno teško da presečem i donesem odluku o neigranju na Evropskom prvenstvu posle mnogo leta koje sam proveo u dresu Srbije. Nakon konsultacija sa doktorom i selektorom shvatio sam da neću moći da pomognem drugovima, iako je moja želja kao i uvek, velika. Povreda lista je ipak komplikovanija nego što sam mislio. Verovao sam da ću moći iako su prognoze lekara bile drugačije – navodi Teodosić.

U Beogradu je ovih dana boravio i fizioterapeut Klipersa, a Teodosić kaže da je njegovo prisustvo trebalo da pomogne bržem oporavku srpskog pleja.

– Nažalost i on je nakon snimaka i pregleda, kao i doktor, shvatio da neću moći i da će oporavak trajati duže od mojih očekivanja. U ovom trenutku je najvažnije da svi zajedno damo podršku momcima koji putuju u Istanbul i da se u javnost priča i piše samo o njima a ne o nama koji smo povređeni. Atmosfera je sjajna, kvalitet je uvek tu i nema razloga da im ne damo podršku, koju će oni sigurno opravdati – izjavio je Teodosić.