DAN POSLE TEŠKE ODLUKE: “Povreda je OZBILJNIJA nego što sam mislio, drugovi će opravdati PODRŠKU nacije”

Miloš Teodosić
eurobasket2015.org

Povreda lista će sprečiti kapitena da nastupi za Srbiju na Evropskom prvenstvu, što je rastužilo navijače ali i samog Miloša Teodosića.

 

Posle neprijatne odluke o propuštanju velikog takmičenja, oglasio se kapiten Orlova.

– Bilo mi je izuzetno teško da presečem i donesem odluku o neigranju na Evropskom prvenstvu posle mnogo leta koje sam proveo u dresu Srbije. Nakon konsultacija sa doktorom i selektorom shvatio sam da neću moći da pomognem drugovima, iako je moja želja kao i uvek, velika. Povreda lista je ipak komplikovanija nego što sam mislio. Verovao sam da ću moći iako su prognoze lekara bile drugačije – navodi Teodosić.

U Beogradu je ovih dana boravio i fizioterapeut Klipersa, a Teodosić kaže da je njegovo prisustvo trebalo da pomogne bržem oporavku srpskog pleja.

– Nažalost i on je nakon snimaka i pregleda, kao i doktor, shvatio da neću moći i da će oporavak trajati duže od mojih očekivanja. U ovom trenutku je najvažnije da svi zajedno damo podršku momcima koji putuju u Istanbul i da se u javnost priča i piše samo o njima a ne o nama koji smo povređeni. Atmosfera je sjajna, kvalitet je uvek tu i nema razloga da im ne damo podršku, koju će oni sigurno opravdati – izjavio je Teodosić.