Dan Tana: Jedan član Zvezdine uprave je plaćao navijače, a kada sam video da sarađuju sa policijom – otišao sam!

Dobrivoje Tanasijević, poznatiji kao Dan Tana, gostovao je u utorak na televiziji Kopernikus kod Dejana Anđusa.

Bivši predsednik Zvezde osvrnuo se na svoje vođenje kluba iz Ljutice Bogdana, prenosi portal Mozzartsport. Posebno je istakao uticaj navijača.
– Pre nego što sam se kandidovao za predsednika Crvene zvezde, išao sam kod Borisa Tadića, Ivice Dačića, Dragana Đilasa, rekao sam im za problem koje imamo s plaćenim navijačima i finansijama i tražio podršku. Svi su mi je obećali. Ali kad se pojavio problem, nisu se javili – rekao je Dan Tana i nastavio:
– Taj problem s navijačima sam možda mogao da rešim, ali nisam želeo da rizikujem svoj život. Onda sam zvao svu trojicu i niko nije želeo da mi pruži obećanu podršku i pomogne. U ovoj zemlji se predsednik, minister policije i gradonačelnik Beograda plaše navijača. Tad sam i saznao da je jedan član Upravnog odbora Zvezde navijačima davao pare da pevaju protiv mene. Imao sam i dokaz za to. Ali naravno – niko nije želeo da reaguje. Kod nas navijači ne gledaju utakmicu. Okreću leđa tribinama i više pomažu gostujućoj ekipi. Posle naši igrači idu kod njih i svi pričaju kako su oni naš 12. igrač… Te vođe navijača su mene strašno vređale, a nudio sam im da im dam 1.000 besplatnih ulaznica s fotografijama, ali da im, ako naprave problem, zabranim doživotno ulazak na stadion… Posle su mi njih trojica pretili smrću. A kad sam video da rade skupa s policijom, otišao sam – jasan je Tanasijević.
Dan Tana je tokom Anđusove emisije pokazivao papire za koje je tvrdio da dokazuju da je Zvezdi dao više od milion evra. Na dug prema Čedomiru Janevskom, samo primera radi, otišlo je 32.000 evra.
– Da sam ostao predsednik pet godina, Crvena zvezda danas ne bi imala nikakav dug – istakao je Dan Tana.
– Ni dolara se nismo zadužili, a onda odem, a ovi posle mene za tri godine naprave dug od 30.000.000. Pogrešni su ljudi ušli. I svi viču da će da se uradi revizija i da se vidi ko je krao. I? Dođu onda novi i opet pričaju o toj reviziji. I gde su sad ti rezultati? Pa u kojoj to državi se nalazi takve istrage ne objave? Tamo je bio i Nebojša Čović, i on je država. I ništa o tome gde su pare – kaže Dobrivoje Tanasijević.

 loading...