“Dan žalosti u Firenci”: Bivši premijer Italije razočaran zbog transfera Vlahovića

Nekadašnji predsednik vlade Italije kaže da je u Firenci "dan žalosti" zbog odluke srpskog napadača da ode u Juventus.

Foto: screenshot/youtube.com/Serie A

Dušan Vlahović je ovih dana glavna tema u Italiji. Njegov transfer iz Fiorentine u Juventus biće vredan čak 75.000.000 evra, a navijači “viole” su već rešili da mladom Srbinu naprave pakao zbog odluke da ode u redove omraženog rivala.

Ali koliko je Vlahovićev transfer ogroman pokazuje i činjenica da su i italijanski političari besni zbog njegove odluke!

Tako je, recimo, nekadašnji premijer Italije Mateo Renci, inače navijač Fiorentine, iskoristio priliku da govori o Vlahoviću i njegovom očekivanom prelasku u redove torinske “stare dame”.

– Pred kamerama smo pa moram da se uzdržavam da ne psujem. Ovo je kao dan žalosti u Firenci. Imao sam 15 godina kada je Roberto Bađo prodat Juventusu i išao sam na proteste na Pjaci Savonarola. Apsolutno sam besan. Zašto Fiorentina mora sve i uvek da proda Juventusu? Makar ih pošaljite u neke druge klubove – poručio je Renci na italijanskoj televiziji “La7”.

On je time aludirao na ne tako davne prodaje i Federika Bernardeskija i Federika Kjeze u Juventus, ali i uporedio Vlahovića sa legendarnim Robertom Bađom i njegovim transferom iz 1990. godine.

I gradonačelnik Firence Dario Nardela je na strani navijača Fiorentine, koji su besni zbog Vlahovićeve odluke.

– Kao navijač ne mogu da sakrijem razočaranje kad vidim da usred sezone prodajemo našeg najboljeg igrača, pogotovo klubu koji je naš direktan rival za mesto na tabeli Serije A – rekao je Nardela i dodao da mu se ne dopada moderni fudbal:

– U suštini, ovaj potez je još jedan dokaz da moderni fudbal ide sve dalje od navijača, u smislu autentičnosti, a vode ga ljudi koji imaju previše moći u svojim rukama. Romantična ideja o igračima koji su simboli klubova je odavno nestala, ali postoje i dalje određene vrednosti i strast među bazom navijača Fiorentine, koja je zgažena i ponižena u ovakvim situacijama – zaključio je gradonačelnik Firence Dario Nardela.