Danas se igra 146. derbi: Ko će dočekati titulu?

Večiti derbi, 146. po redu, igra se od 19 časova na stadionu u Humskoj, posle kog bi moglo da bude jasnije ko će biti prvak Srbije.

Crvena zvezda u utakmicu 26. kola Jelen Superlige ulazi kao lider na tabeli, sa 15 uzastopnih trijumfa i šest bodova više od ekipe Partizana.

S druge strane, crno-beli nemaju drugog izbora, posle poraza od Napretka u prošlom kolu, nego da pet kola pre kraja trke jure trijumf, kako bi pokušali i da sedmu godinu za redom žavrše ispred večitog rivala.

Karata za najveću utakmicu, na kojoj će pravdu deliti najbolji srpski arbiter Milorad Mažić, skoro su rasprodate.

Kapiteni Partizana i Crvene zvezde, Saša Ilić i Nenad Milijaš, uzdaju se u dobru formu i potivnu atmosferu u svojim ekipama.

Trener Partizana Marko Nikolić smatra da je Partizan jedini tim koji može da okonča seriju Zvezde od 15 pobeda, zbog koje je rekao da je to najbolji tim u Evropi.

Trener Zvezde Slaviša Stojanović se ne plaši opuštanja svojih igrača zbog bodovne prednosti, a kao ključ meča ističe psihološku stabilnost i organizaciju igre.

Napadač crveno-belih Filip Kasalica rekao je da će Partizan biti taj koji će morati da napadne, dok veznjak crno-belih Darko Brašanac smatra da nije sve izgubljeno.

Kao što je bio slučaj ranijih godina, igrači dva tima će posle meča na doping kontrolu, dok će kapiteni dveju ekipa nositi majce u sklopu akcije za borbu protiv mržnje.