Dangubić: Igrači Olimpijakosa sigurno ne dolaze da se druže, Spanulis može da ubaci 50 poena

Košarkaši Crvene zvezde Telekom Nemanja Dangubić i Luka Mitrović rekli su danas da ih atmosfera na tribinama neće poremetiti i da će protiv Olimpijakosa biti velika borba.

– Sigurno je lepo igrati u predivnoj atmosferi za koju ne sumnjam da će stvoriti navijači, ali nama je najbitnije šta se dešava na terenu. Igrači Olimpijakosa ne dolaze u nameri da se družimo i daće sve od sebe da dođu do pobede. Mi smo u prethodnim danima naporno radili i iskoristili vreme da se dobro pripremimo za njih jer je reč o veoma kvalitetnoj ekipi koja je upisala sve tri pobede, a od toga dve na gostujućem terenu – istakao je Nemanja Dangubić, a potom dodao:

– Drugo poluvreme protiv Budućnosti je bilo jako kvalitetno, ali prvo ne sme da se ponovi. Ukoliko ponovimo igru u odbrani iz drugog dela te utakmice imamo velike šanse – rekao je krilni igrač crveno-belih.

Dangubić ističe da je najveća opasnost Spanulis. Dvostruki MVP Fajnal fora Evrolige je i ove godine u izvanrednoj formi o čemu najbolje svedoči podatak da je proglašen za najkorisnijeg igrača najjačeg evropskog takmičenja u oktobru:

– Oni imaju jednog od najkvalitetnijih igrača u Evropi – Spanulisa. Ako mu se dopusti, on je u stanju da ubaci i 50 poena i sigurno je da je pred nama težak zadatak da zaustavimo njega, ali i ostale igrače Olimpijakosa koji su izuzetno kvalitetni – istakao je Dangubić.

Luka Mitrović je o narednom meču pričao slično kao i njegov saigrač, ali i veliki prijatelj Nemanja Dangubić:

– Kada su izvučene grupe odmah je započela priča o spektaklu koji nas očekuje u meču protiv Olimpijakosa. Eto, dočekali smo taj duel i sigurno je da će atmosfera biti fenomenalna, prijateljska i koliko sam čuo očekuje se dosta navijača iz Grčke. Ipak, na terenu će biti drugačije i mislim da će biti to jedna lepa košarkaška priredba – rekao je kapiten Zvezde i zatim istakao:

– U veoma dobroj smo formi i imamo puno samopouzdanja. Treniramo veoma jako baš zbog ovih utakmica i uživamo na terenu. Eventualnom pobedom bismo otvorili vrata Top 16 faze, ali se tim ne opterećujemo – zaključio je Luka Mitrović.

– Olimpijakos ima tim koji pretenduje na Fajnal for Evrolige. Jedini recept za pobedu je maksimalna angažovanost i fokus tokom svih 40 minuta jer takve ekipe kažnjavaju svaki loš trenutak u igri rivala – poručio je Mitrović.