Dangubić: Presekao me je bol u stopalu, nisam mogao da nastavim meč

Ekipa Crvene zvezde ima sve više problema sa povredama u prethodnom periodu, a na utakmici protiv tima iz Kaunasa povredio se Nemanja Dangubić.

Crveno-beli su izgubili od Žalgirisa sa 70:68, a Dangubić je igrao svega pet minuta nakon čega je zatražio od trenera Dejana Radonjića da ga izvede iz igre.

– Povukao sam sprint, bol me je presekao u stopalu, probao sam u nekoliko napada da vidim da li će proći, ali je ostao isti – rekao je Dangubić nakon utakmice.

Krilni igrač Zvezde je zatim naglasio da će dalji medicinski pregledi pokazati da li je povreda ozbiljnije prirode.

– Pokušao sam ponovo da se zagrejem i tek na snimanju ću videti koliko je ozbiljno – dodao je Dangubić.

Pored problema sa povredama, Zvezda je imala ogromnih problema sa realizacijom šuta na utakmici protiv Žalgirisa. Ovu činjenicu je posebno apostrofirao kapiten Luka Mitrović.

– Nije nas išlo. Šut je bio katastrofalan. Rizikovali su, ostavljali su nas same, a mi ništa nismo ubacili. Igrali smo dosta mlako, naročito u odbrani. Nismo preneli na parket ništa od onoga što smo spremali. Trebalo je u prvom poluvremenu iz čvrste odbrane i lakih poena da dođe samopouzdanje, koje nam je definitivno falilo u nastavku meča – rekao je Mitrović naglasivši da njegova ekipa u ovoj fazi takmičenja nema imperativ pobeda.

– Mi imperativ pobede stvarno nemamo ni u jednom meču. Napravili smo veliki uspeh plasiravši se u Top 16, ali mi u svakoj utakmici, pogotovo pred našim navijačima, imamo obavezu da odigramo dobro svih 40 minuta i da izginemo na terenu i tako publici odužimo. U nekim trenucima se atmosfera prenosi na teren, ali je pritisak poslednje u čemu treba tražiti razloge poraza. Veličina tima se vidi i u tome koliko uspeva da se izoluje – kazao je Mitrović.