DANI ALVEŠ NAJAVLJUJE VELIKI POVRATAK: “Mesi ne uživa u Parizu, proverio sam – u Barseloni je najbolje!”

Niko nije mogao da zamisli da će Lionel Mesi igrati u Ligi šampiona u dresu koji nije Barselonin, niko nije ni pretpostavljao šta će se dogoditi leta 2021. kada je Argentinac posle 18 godina konačno napusti redove katalonskog kluba i pridružio se PSŽ-u.

printscreen/youtube

Avantura na Parku prinčeva ipak ne ide po planu, Mesi ne pruža partije koje su očekivane od njega, mada su bleda izdanja skupih Parižana samo delom njegova krivica.

Navijači iz francuske prestonice krivicu ipak najviše pripisuju sedmostrukom osvajaču Zlatne lopte. Protekle nedelje on i Nejmar bili su meta zvižduka nezadovoljnih pristalica, a ubrzo su se pojavile glasine o povratku 35-godišnjeg fudbalera na Kamp Nou.

U isto vreme, Blaugrana leti na krilima nekih novih klinaca, i pod tutorstvom Ćavija Ernandeza čini se kao da se vraća danima slave koji su je napustili tek na kratko.

Jedan od igrača koji se vratio u Barsu i koji kumuje uspesima nove generacije jeste Dani Alveš, a Brazilac je na prvu glasinu o Mesijevom povratku javno pozvao starog saigrača da uradi isto što i on vrati se tamo gde su njih dvojica zajedno sa sadašnjim trenerom pokorili Evropu.

– Mesi ne uživa u PSŽ-u, jer Leo je taj koji utakmice čini posebnim, a on to radi kada se oseća dobro, komotno, kada uživa na terenu. A, kada Mesi uživa, onda uživaju i svi koji su s njim na terenu – rekao je 38-godišnji bek i dodao:

Mesi se ne oseća u Parizu kao kod kuće. Njegov dom je ovde. Leo je živeo na najlepšem mestu na svetu, u Barseloni i tu je radio ono što najbolje ume i voli. Želim da se vrati, da ponovo igramo zajedno, da barem još malo uživamo zajedno na terenu – kaže Brazilac.

Alveš nema sumnje da bi Argenitnac prihvatio poziv iz Katalonije.

Leo mi je uvek govorio: Gde možeš da odeš, a da ti bude bolje nego ovde? Proverio sam i u pravu je. Nigde nije bolje nego ovde. I kada je odlazio, poslao sam mu poruku sa tom rečenicom koju je on meni rekao. Iz nekih razloga on sada nije ovde… Nadam se da će se vratiti i da ću, kada se to desi, biti ovde da još malo uživamo zajedno. Svako ko je otišao iz Barselone zažalio je. Neki to neće priznati, jer ne vole da priznaju da su na gubitku, ali svako ko je otišao shvatio je da nigde nije bolje nego ovde – rekao je Dani Aleš.