DANI ODLUKE ZA REPREZENTACIJU SRBIJE: “Orlovi” mogu do Evropskog prvenstva, ali pod ovim uslovom

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je danas da su minimalne šanse za plasman na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije, ali da će njegova ekipa čekati eventualno iznenađenje i kiks Portugala.

reprezentacija srbije
Beta

– Šanse su minimalne. Najbitnije je da utisak u ove dve utakmice bude korektan, da napravimo rezultat i čekamo eventualno iznenađenje. Tako se i ponašamo. Pratimo i eventualne protivnike u baražu, ništa ne prepuštamo slučaju. Na najprofesionalniji način smo pokrili sve detalje – rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Srbija će utakmicama protiv Luksemburga i Ukrajine završiti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija Srbije mora da pobedi obe utakmice i da čeka kiks Portugala kako bi kroz kvalifikacije ostvarila plasman na kontinentalni šampionat.

– Ovi rezultati su motivisali ovu grupu igrača. Prepoznao sam na okupljanju sasvim korektnu i pozitivnu atmosferu – naveo je selektor srpskog tima.

Tumbaković nije održao uobičajenu konferenciji za novinare prilikom objave spiska u petak, zbog čega je upitan zašto se to nije dogodilo i da li možda zbog nepozivanja Luke Jovića.

– Apsolutno nemam nikakav problem u komunikaciji sa novinarima. Jako dugo sam u sportu, taj problem nemam. Iz tehničkih razloga. Ne vidim da može da me iznenadi neko pitanje, da pričam o pojedinim igračima – odgovorio je Tumbaković.

Upitan je da li dobre igre napadača Aleksandra Mitrovića “neutrališu volju i želju” ostalih na toj poziciji.

– To treba da bude dodatni motiv. Mitrovića znam iz omladinskog pogona Partizana. U periodu kada je ušao u prvi tim i danas, to je potpuno ista osoba, koja zna šta hoće, vredno radi, ulaže u sebe, i nije slučajno da se takvi rezultati ostvaruju – naveo je Tumbaković.

On je kazao da je grupa od 14 ili 15 igrača ona kona se kontroliše i koja je tu, dok su ostali u procesu selektirinja.

– Uglavnom igra 14 ili 15 igrača. Ostali su u procesu selektiranja. Pojedine zovemo da bismo videli kako se ponašaju u grupi, na licu mesta da vidimo koji je to kvalitet. Ovaj spisak ima za cilj obe dimenzije. Da potvrdimo grupu igrača koja će biti prisutna u martu i druga koja treba da da podršku toj ekipi – kazao je Tumbaković.

Tumbaković od igrača koje je pozvao neće moći da računa na povređene Milana Pavkova i Filipa Kostića.

Utakmica protiv Luksemburga igraće se u četvrtak od 20.45 na stadionu “Rajko Mitić”, dok je duel sa Ukrajinom zakazan za nedelju u 15.00 na istom mestu.