‘Danijela Pejdžić’ – devojka koja je osvojila srca našeg naroda!

Mnogi nisu bili oduševljeni kada su čuli vest da će se u našoj ženskoj reprezentaciji naći Amerikanka. Bio je to neki novi početak u istoriji srpskog sporta, jer do dolaska 'ne bitne' Danijel Pejdž ovakav transfer u našem nacionalnom timu nije viđen. Sada, posle svega, sa pravom, većina koja je mrsko i spuštenih obrva prihvatila odluku selektorke Marine Maljković, može glasno i jasno reći da je procena bila pogrešna...

 

Naša Danijel Pejdž, od mila i Danijela Pejdžić je za veoma kratko vreme osvojila srca čitave nacije. Zapamtite njene glasno izgovorene stihove himne „Bože pravde”, otpevane sa toliko emocija, ali pre svega, sa ponosom što nosi dres Srbije…  Takav odnos od strane ‘jedne’ Amerikanke je za svaku pohvalu!

Ovakav predan rad i ovakvo požrtvovanje zbog naroda i zemlje za koju, možda, pre par godina nije ni čula – retko se viđa.

Amerikanka je pre svega naučila srpsku himnu od reči do reči, prilikom svakog intoniranja bila najglasnija, a onda je posle velike pobede nad Francuskom u finalu Evropskog prvenstva sa trobojkom visoko u vazduhu proslavila zlato koje je, zajedno sa ostalim devojkama, donela Srbiji.

I zato, hvala ti Danijela…