Danilović: Hrvati ne odustaju od ABA lige, nećemo oštetiti reprezentaciju

Predrag Danilović
Beta

Predsednik Partizana Predrag Danilović rekao je danas da će taj klub sačekati zvaničnu odluku Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) o mogućem kažnjavanju klubova koji odluče da igraju Jadransku ligu i dodao da nijedna reprezentacija neće biti kažnjena zbog Partizana.

 

– Stav Partizana je da sve dok Fiba zvanično ne donese odluku 18. juna koje kazne će biti, ako budu kazne za Saveze čiji klubovi igraju Jadransku ligu, onda ćemo da vidimo šta i kako. Treba taksativno da se nabroji koje su to kazne i da se vidi šta će biti sa hrvatskim savezom, s obzirom da Cedevita želi da igra Jadransku ligu zbog Evrolige – rekao je Danilović novinarima u Beogradu.

U prostorijama Košarkaškog saveza Srbije danas je održan sastanak čelnika Saveza i predstavnika klubova.

Fiba Evropa je zatražila promenu upravljanja Jadranskom ligom kako bi klubovi i nacionalni savezi dobili šira ovlašćenja. Fiba je zemljama učesnicama ABA lige zapretila izbacivanjem reprezentacija iz međunarodnih takmičenja ukoliko se ne reši vlasnička struktura Jadranske lige ili ako priznaju postojeće takmičenje.

– Prema nezvaničnim informacijama koje imam, Hrvatska će sutra poslati pismo Fibi u kome se kaže da oni ne žele da igraju nijednu drugu ligu osim ove koja sada postoji. Tek od 18. juna kada budemo dobili, ako dobijemo, koje su to kazne, onda će Partizan zauzeti stav. Suština je da ako dođe do kažnjavanja, zbog Partizana neće biti kažnjena nijedna selekcija – rekao je Danilović.

Izvršni komitet Fiba biće održan 18. maja, a ta organizacija obavestila je klubove učensike Jadranske lige da do tada reše situaciju sa Jadranskom ligom.